Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia presenta una nova edició del Festival de Teatre Infantil El Festín, el més antic que se celebra a l’illa, després de la pausa obligada per la pandèmia

11 juny, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha presentat aquest matí la XXVIII edició del Festival de Teatre Infantil El Festín, el més veterà de l’illa, que se celebraran els dos últims caps de setmana de juny. El Festín manté la ubicació de la seva anterior edició, al CEIP Sant Jordi, per facilitar el compliment de les mesures de control d’assistència encara vigents. En la presentació, que s’ha fet a l’Ajuntament de Sant Josep hi han participat la regidora de Cultura, Cristina Ribas, junt amb el tècnic de Joventut Guisante, alma mater del Festín. «Guisante ha fet una gran feina per poder fer un Festín com ens agrada, amb moltes obres per veure cada dia i amb tota la tranquil·litat pels nostres petits i les seves famílies. Retornar a la nostra infància part del que han perdut durant la pandèmia era i és una prioritat per nosaltres i amb accions com aquesta ho començam a fer», ha explicat la regidora.

Enguany des del departament de Cultura s’han «bolcat en fer possible aquesta trobada» junt amb el departament de Joventut, que organitza el festival. Ribas ha reiterat que «la cultura és segura igual que ho són les escoles i els espais educatius, gràcies al responsables i compromesos que han estat tots ells i elles, per això es mereixen un premi com esperam que sigui aquest Festín».

Guisante ha explicat que aquesta «ha estat una de les edicions més complicades d’organitzar perquè encara estem en una situació canviant. Però amb el suport de tot l’Ajuntament i les ganes que tots compartim de poder reprendre quan abans un festival com aquest, crec que hem aconseguit fer un cartell divertit i tan bo o millor que els d’abans de la COVID-19. Tendrem a gent d’un munt d’indrets diferents per ensenyar-mos coses súper divertides i diferents. Segur que cap petit s’avorrirà».

El tècnic ha explicat que part de l’experiència del Festín consisteix en «portar a escena espectacles de companyies de fora i de l’illa, sobretot muntatges escolars, perquè els més petits i petites comparteixin l’experiència dels artistes que acumulen anys sobre els escenaris i es trobin tots plegats entre bastidors». Enguany la participació local s’ha vist complicada per les circumstàncies que han fet que «poques tinguessin espectacles preparats, però en tendrem quatre produïts per Musicaldansa, dirigits per Nadia Banegas».

En els dos caps de setmana de durada s’han programat un total de 14 actuacions que portaran a Sant Jordi espectacles procedents d’Astúries, Barcelona, Mallorca, Alacant o Burgos, entre altres.