Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia renova la seva col·laboració amb diverses entitats socials de l’illa

29 desembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha signat diversos convenis de col·laboració amb entitats del tercer sector i esportives en la seva feina amb persones amb necessitats especials o en situació de risc d’exclusió. En total, les aportacions que s’han formalitzat aquest matí pugen a 35.000 euros en el marc de la cooperació amb les entitats, per tal que segueixin amb la important tasca que realitzen l’Associació de Persones amb Necessitats Especials d’Eivissa i Formentera (APNEEF); l’Associació de Mares i Pares de Persones amb Discapacitat de les Illes Balears (AMADIBA) i el Club Náutico Ibiza (CNI). «Amb aquests acords renovam el nostre compromís amb l’acció social que porten a terme aquestes entitats i que arriba allà on no pot fer-ho l’Administració amb un compromís que hem d’agrair-lis tota la societat», ha dit la tinent d’alcalde de Benestar Social, Ana Ribas.

El conveni de col·laboració amb AMADIBA garanteix una ajuda municipal de 15.000 euros com aportació per a sufragar les despeses de de l’atenció directa dels usuaris de l’entitat a Sant Josep. Segons l’acord, signat entre l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, i la presidenta d’AMADIBA, María Josefa Fernández, aquest ajut servirà per finançar part dels costos de contractació de quatre monitors d’atenció directa i un psicòleg a jornada completa per al programa d’activitats d’estiu de l’entitat.

L’acord té per objectiu contribuir especialment al projecte d’AMADIBA de suport excepcional a les persones amb discapacitat intel·lectual i alteracions greus de conducta o grans necessitats, col·lectius als que s’orienten els programes d’intervenció de l’entitat.

Una altra important contribució que s’ha formalitzat avui ha estat la que rebrà APNEEF, de 15.000 euros, en la missió compartida de treballar pel benestar de les persones del municipi amb diversitat funcional en el marc del projecte de tractament, rehabilitació i prevenció per a infants i joves amb necessitats especials del municipi, amb un pressupost total de 40.000 euros.

L’aportació de l’Ajuntament, formalitzada per l’alcalde amb la presidenta de l’entitat, Susi Fresneda, permetrà finançar part de les sessions de logopèdia, psicoteràpia, fisioteràpia, pedagodia, psicomotricitat terapèutica, teràpia aquàtica i tallers d’aprenentatges funcionals que reben els joves usuaris del municipi.

D’altra banda, el conveni de col·laboració amb el CNI garanteix l’aportació municipal de 5.000 euros per a contribuir econòmicament a les despeses del programa social Un Mar de Posibilidades. L’acord ha estat signat per l’alcalde, Josep Marí Ribas, i el gerent del CNI, Luis Mariano Arabí, per a les activitats del programa realitzades enguany.

En el conveni es destaca que Un Mar de Posibilidades té un marcat caràcter social, esportiu i terapèutic, que es realitza des de fa diversos anys sense afany de lucre. El programa ofereix activitats d’oci en primera línia de mar o a les aigües costaneres per a persones amb necessitats especials o en situació de risc d’exclusió.

Mitjançant el contacte amb el medi natural a través de l’esport adaptat a cada un dels usuaris, el programa es constitueix com una ferramenta de salut i empoderament personal. Un altre objectiu, més social, és el d’oferir una platja més inclusiva, obrint-la a persones a qui resulta difícil gaudir de la mar i dels seus beneficis pels seus propis mitjans.