Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia rep la felicitació de la Secretaria d’Estat de Migracions a través del director general d’Inclusió i Atenció Humanitària per l’acolliment del grup de persones arribades a l’illa en una pastera entre les que hi havia dos casos positius de COVID-19

10 juliol, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha rebut aquest matí la felicitació del director general d’Inclusió i Atenció Humanitària, Francisco Dorado, tant en nom propi com de la Secretaria d’Estat de Migracions, per la reacció de la Corporació josepina en l’atenció al grup de persones que arribaren a Formentera el passat 29 de juny a bord d’una pastera i que s’han hagut de confinar arrel de la detecció de dos casos positius de COVID-19. Dorado ha trucat l’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, per comunicar l’agraïment per l’acolliment d’aquestes persones.

Davant la necessitat d’aïllar el grup durant un període de quarantena, l’Ajuntament de Sant Josep va respondre a una petició de la Direcció Insular de l’Administració de l’Estat a les Pitiüses i en només unes hores va poder oferir unes instal·lacions municipals per a que aquestes persones que havien d’arribar de Formentera poguessin passar aquest confinament el més confortablement possible, ateses les circumstàncies, tot i no tenir cap competència en aquest àmbit.

Dorado ha volgut agrair en la persona del batle «la generositat amb els migrants arribats de l’illa veïna i als que heu obert les portes del municipi important-vos només la seva condició d’éssers humans en situació de necessitat». Per això, ha destacat que «gestos i accions com aquests ens fan sentir orgullosos» i ha afegit que amb gests com els de l’Ajuntament, la Secretaria d’Estat es sent «en deute moral amb tu i tot el vostre poble».

L’alcalde ha agraït aquestes paraules de reconeixement per una intervenció humanitària que també va ser molt ben valorada per la delegada del Govern a Balears, Aina Calvo, en una trobada que tots dos mantingueren a Palma.