Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia reprèn la campanya Platges sense Llosques per sensibilitzar i conscienciar la ciutadania de la necessitat de cuidar l’entorn natural i les platges del municipi.

2 juliol, 2019

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia i UTE Es Vedrà impulsen un any més la campanya Platges sense Llosques destinada a cuidar l’entorn natural i les platges del municipi. Aquesta acció informativa i de sensibilització ciutadana consisteix en el desplegament a les platges d’un ‘bodegó’ gegant format per llosques, taps, pals de gelats, pipes o envasos brick que es col·locaran a diferents punts de la costa.

L’objectiu de la campanya és conscienciar els ciutadans i turistes que visiten les platges de Sant Josep mitjançant un impacte visual amb residus a gran escala dipositats a la sorra. Es pretén crear consciència i reduir l’abandonament de residus a les platges, de manera que aquells que es generen mentre es gaudeix de la platja, es dipositin en les papereres i contenidors corresponents i no s’abandonin a la sorra.

Es tracta d’una campanya itinerant que es durà a terme a algunes de les platges i cales del terme municipal (cada any es varia per poder cobrir tot el litoral). Durant els propers quatre mesos, una setmana al mes, l’educadora ambiental col·locarà les llosques i residus gegants a les diferents platges i cales del municipi, passant per Platja d’en Bossa, Ses Salines, Cala Bassa, Platges de Comte, Cala Tarida, Cala Vedella, Cala Carbó, Cala d’Hort i Port des Torrent, on informarà de la correcta gestió dels residus. A més està previst el repartiment de cendrers de platja reutilitzables a aquella gent que en necessiti. L’horari d’aquesta campanya serà de 9.00 a 14.00 hores.

La campanya s’ha iniciat aquest matí a Platja d’en Bossa i, si les condiciones meteorològiques no modifiquen el calendari, la previsió és la següent:

Setmana 1: Platja d’en Bossa (zona del Nassau), Platja d’en Bossa (zona del Coco Beach), ses Salines, Cala Bassa i Platges de Comte.

Setmana 2: Cala Tarida, Cala Vedella, Cala d’Hort, Cala Carbó i Port des Torrent

Setmana 3. Platja d’en Bossa (zona del Nassau), Platja d’en Bossa (zona del Coco Beach), Salines, Cala Bassa i Platges de Comte.

Setmana 4: Cala Tarida, Cala Vedella, Cala d’Hort, Cala Carbó i Port des Torrent.