Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia se suma a la reivindicació del Dia Internacional de la Dona amb concursos, cinema, teatre i exposant les fotografies a concurs en el certamen Dones 2020

25 febrer, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria d’Igualtat, ha presentat els esdeveniments programats amb motiu de la propera celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, en els que continua l’aposta per la cultura com a element de dinamització i conscienciació. «Però no només oferim l’oportunitat de gaudir les creacions d’altres, també buscam que la ciutadania, i en especial la nostra joventut, ens aportin la seva reflexió crítica sobre la desigualtat, ja sigui a través dels sues escrits pel concurs de micro-relats o a través de les imatges que ens puguin fer arribar per al de fotografia Dones 2021», ha dit la regidora d’Igualtat, Guadalupe Nauda.

En la presentació d’aquest programa, la regidora d’Igualtat, Guadalupe Nauda, ha destacat també «l’esforç que es fa enguany per fer arribar als infants una educació en valors com els de la no discriminació» i ha posat en valor la major sensibilització davant aquesta qüestió entre les generacions més joves, «encara que queda molt camí encara per fer».

El programa d’enguany ha començat de fet fa alguns dies, amb una programació especial de cinema que es pot veure tant a la sala del Centre de Cultura Can Jeroni com a la sala virtual oberta mentre es mantinguin les restriccions d’aforament. Després de veure ‘Razzia’ i ‘Papicha’, el cinema que parla de les problemàtiques de les dones al Nord d’Àfrica segueix amb les projeccions de ‘Fàtima (26 de febrer), ‘La número uno’ (5 de març) i ‘Over Seas’, 12 de març, que es projectarà junt amb el curtmetratge que resulti guanyador al Fem-Cine.

I és que la regidoria d’Igualtat esponsoritza per segon any la jornada dedicada als audiovisuals amb perspectiva de gènere durant l’Ibizacinefest, el Festival Internacional de Cinema Independent d’Eivissa, que se celebra de manera telemàtica enguany per la pandèmia.

En la secció del festival orientada a guardonar el cine que fomenta la igualtat des d’una perspectiva diversa enguany hi ha set treballs a concurs: ‘Laatash’, ‘The wedding cake’, ‘Aicha’, ‘16’, ‘El sueño de Eva’, ‘Quebrantos’ i ‘Le fin des rois’. Tots ells es podran veure a través de l’streaming que es farà a l’apartat del Fe-Cine dins el web del festival, entre el 26 de febrer i el 7 de març.

També hi ha espai per al teatre en aquesta programació, amb la representació de l’obra ‘Feas’, que ha muntat la valenciana Maracaibo Teatre i que, segons explica la companyia, és un espectacle de teatre físic, dansa, música i molt més, que proposa el desafiament de reivindicar i celebrar «les feminitats dissidents. Tot el que els sistema estigmatitza perquè no encaixa als cànons ridículs i tirànics del patriarcat». Es podrà veure el dissabte, 13 de març, a les 20 hores al Centre de Cultura Can Jeroni. Les invitacions, màxim dues per sol·licitant, es poden demanar a cultura.santjosep.org.

Aquests dies també s’exposen els treballs presentats al III Concurs de Fotografia Dones 2020, les millors instantànies es poden visitar al Centre de Cultura Can Jeroni des del 5 de març a les 19.00 hores i fins el 8 de març en l’horari habitual de la sala, de dissabte a diumenge de les 11.00 a les 13.30 hores i lde les 18.30 a les 21.00 hores. Per cert que ja és obert el termini per presentar les fotografies que vulguin optar als premis Dones 2021, la quarta edició del concurs de fotografia, amb 600 euros en material fotogràfic per a la millor imatge, 400 euros per la segona i 200 per la tercera.

Des del 5 de març i fins el 12 de març a la Biblioteca Vicent Serra Orvay i també a la de Cala de Bou es podrà explorar l’aparador violeta, on hi haurà exposades les novetats literàries en clau de gènere.

També en torn al món de les lletres, en aquest dies es celebra la V Edició de Microrelats de Dones, a la que participen els alumnes de 3er d’ESO dels instituts de secundària del municipi.

L’acte central d’aquesta programació es farà el 8 de març a les 12 hores, amb la lectura d’un manifest front a la seu de l’Ajuntament. En aquest acte la presència de persones estarà reduïda a les permeses per les restriccions vigents.