Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia trasllada a la platja de Port des Torrent les activitats de les piscines municipals amb cursets de natació i entrenaments per a esportistes als que es poden inscriure els interessats a partir del 8 de juny

3 juny, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep trasllada a la platja de Port des Torrent les activitats s’han vingut oferint a les piscines municipals. La regidoria d’Esports, amb l’experiència acumulada per les successives edicions del torneig de waterpolo a la platja, dóna ara una passa més en la realització d’activitats esportives en aigües exteriors amb la primera programació, organitzada en cinc torns que arranquen el proper 22 de juny. Les inscripcions per poder sol·licitar una plaça s’obriran el proper dilluns, 8 de juny. L’oferta d’activitats que es realitzaran tant a l’arena com a l’aigua van des de l’Aiguagim fins a l’entrenament individualitzat per als nivells de competició. També s’hi inclouen hores per a la iniciació dels petits nedadors, des del grup de dos a tres anys fins els destinats als infants de més de sis anys.

En cada un dels cinc torns s’ha organitzat un calendari de classes de dilluns a dissabte en distintes franges horàries adaptades a cada d’edat, des de les 9 hores del matí i fins a les 20 hores. Cada torn dura dos setmanes amb sessions que van dels 30 minuts per als nivells de dos a tres anys i de quatre a cinc anys als 45 minuts per a la resta.

El preu de cada torn serà el mateix, 18 euros, tot i que la ràtio d’alumnes per grup variarà en funció de l’adaptació necessària al es mesures de protecció front la COVID-19.

Així, els infants de dos a tres anys participaran en grups de dos alumnes acompanyats pels pares. Al grup d’edat següent, de quatre a cinc anys, hi haurà fins a quatre alumnes per monitor, acompanyats també pels progenitors. En la resta de nivells la ràtio pujarà fins els sis alumnes excepte al cas del Nivell II dels adults, que podran arribar als vuit nedadors.

S’ha escollit Port des Torrent pel seu nivell de dotacions i per les característiques d’aquest indret, recollit de les corrents, que el fan adequat per a la natació. A més de les classes convencionals, adaptades a aquest entorn natural, s’oferirà als usuaris un servei d’assessorament tècnic per a millorar l’estil de cada nedador; s’informarà del procès d’ensenyament als futurs nedadors per motivar-los a aquesta pràctica; es donarà assessorament de mesures terapèutiques per a persones amb diferents patologies de l’esquena, atès que l’exercici al medi aquàtic «és una eina excel·lent per millorar la qualitat de vida».

Per a poder fer les classes, es delimitaran circuits segurs per als nedadors en aigües obertes i es faran també classes col·lectives aquàtiques sempre i quan ho permetin les condicions sanitàries.

La tinent d’alcalde d’Esports, Ana Ribas, ha destacat que aquest «és un projecte en el que hi estam treballant des de fa temps i fa molta il·lusió al departament». Amb el tancament obligat per la pandèmia de les instal·lacions municipals, s’ha aprofitat per avançar la reforma de la façana i la coberta, amb una durada prevista de tres mesos. Així que «hem pensat que ara era també el moment per repensar l’activitat de la piscina i adaptar-la a un entorn privilegiat com el de les nostres platges. Estam segurs que agradarà molt als nostres nedadors i nedadores, que gaudiran molt amb el canvi d’escenari», ha dit Ribas, que també està convençuda que la piscina marina des Port des Torrent ajudarà a atreure més persones interessades en la natació.