Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia valora l’èxit del programa Ibiza Family Experience, amb tres propostes de turisme actiu orientat a les famílies, en el que han participat ja gairebé 720 persones

1 octubre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Turisme, ha considera «tot un èxit» la resposta que ha tengut enguany el programa Ibiza Family Experience, destinat a promocionar el turisme familiar, esportiu i saludable a través de tres propostes d’activitats ben diferents per les quals ja han passat 720 persones fins a mitjans del mes de setembre. «Aquesta xifra s’ha assolit tot i haver de reduir l’aforament de cada proposta i adaptar aquesta oferta a les mesures de prevenció a que obliga la pandèmia», ha valorat el regidor de Turisme, Vicent Roselló, que ha recordat que «encara queda fins a finals del mes d’octubre per gaudir de totes elles: del paddle surf per l’entorn de Cala Vedella, de les rutes en bicicleta per ses Salines o les sessions de ioga, la novetat d’enguany, a Cala Vedella i Cala Tarida».

«Ibiza Family Experience s’ha demostrat com una via molt efectiva per promocionar una altra forma de descobrir alguns dels seus paratges més bells de Sant Josep practicant un estil de vida saludable i, per sobre de tot, en família», ha recordat el regidor de Turisme, Vicent Roselló. El programa reforça una imatge de l’illa allunyada d’estereotips i acollidora per a les famílies, a les que nosaltres sí volem al nostre municipi».

Les classes de ioga es fan a les 8.30 del matí dos dies per setmana: els dimarts a Cala Vedella, amb una mitjana de 13 assistents per sessió, i els dissabtes a Cala Tarida, amb gairebé 20. Això fins a finals d’agost, quan degut a la pandèmia les places es limitaren a un màxim de 10. Això ha fet que hi hagués llista d’espera per a totes dues cales. Així, a dia d’avui 169 persones han participat en alguna de les sessions.

Les excursions en paddle surf surten cada diumenge des de Cala Vedella amb un màxim de 10 persones per grup i tres sortides al llarg del matí. Unes 65 famílies de turistes i residents que s’han animat a participar en els primers 12 diumenges del programa, amb un total de 299 participants, que haurien estat més si no s’haguès hagut de suspendre aquest passat diumenge degut al mal temps.

L’activitat inclou un curs a la platja sobre la tècnica del paddle surf abans de sortir a navegar. Els infants de menys de sis anys han de compartir taula amb un adult. Els participants disposen de tot l’equipament necessari, a més d’una borsa estanca per a guardar les seves pertinences.

L’excursió en bici pel Parc Natural de ses Salines es planteja com una gimcana per a tota la família d’unes tres hores de durada. Es surt cada dissabte a la recerca del tresor en una experiència que informa dels valors ambientals d’aquest espai i també de la història vinculada a l’explotació de la sal. Els grups estan limitats a 20 persones per causa de la pandèmia i, com tota la resta, la inscripció és gratuïta. En total han participat 257 persones, en torn a la meitat d’elles infants, i queden poques places disponibles per les cinc sortides que encara resten.

El programa d’activitats Ibiza Family Experience s’allarga enguany fins a l’últim cap de setmana d’octubre, 15 dies més que en la primera edició, amb la idea de proporcionar una alternativa d’oci familiar durant tota la durada de la temporada.

Per inscriure’s:

Ioga: vanesacantobodymind@gmail.com o per Instagram a @vanesacanto_bodymind.

Paddle Surf: supyogaibiza@gmail.com o al 654 013 347.

Ruta del tresor: excursion.familiar.en.ibiza@gmail.com o per Whatsapp al 608 557 450