Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep dóna a conèixer el nou servei de recollida d’animals que començarà a operar al municipi a les entitats animalistes

12 juliol, 2019

La regidora de Benestar Animal, Guadalupe Nauda, i la regidora de Contractació, Pilar Ribas, han presentat a les entitats animalistes les novetats que suposarà la entrada en funcionament d’aquí uns dies del servei de recollida i gestió d’animals al municipi, que per primera vegada s’ha adjudicat mitjançant concurs públic de lliure concurrència en una trobada que a les dependències municipals de Sant Jordi. Val a dir que l’empresa que finalment ha obtingut el contracte és la Fundació Natura Parc, ja implantada a Mallorca, des d’on presta un servei molt valorat en tasques com la recuperació d’animals salvatges ferits, però que disposa d’unes instal·lacions pròpies a Eivissa per donar servei al municipi de Sant Josep.

A la trobada, convocada per Nauda per aclarir tots els seus dubtes en aspectes relacionats amb les condicions de l’adjudicació, s’ha destacat que amb aquest contracte públic per primera vegada “s’obliga a garantir un servei de qualitat en la cura dels animals acollits i imposa a l’empresa condicions com el sacrifici zero, donat que l’eutanàsia només estarà permesa per raons humanitàries”.

La regidora de Benestar Animal ha explicat que la recollida d’animals operarà les 24 hores del dia. També ha ofert a les entitats assistents, més d’una desena, “tota la col·laboració per recollir idees i propostes que facin millorar el servei”, amb la voluntat de mantenir “una comunicació fluïda i poder comptar amb la feina imprescindible que fan també totes aquestes associacions”, a qui a agraït la seva dedicació.

Nauda ha detallat també les passes que es faran als propers dies amb motiu de l’inici de la concessió a Natura Parc, que disposa pel moment d’unes instal·lacions amb capacitat per a una vintena d’animals, i l’etapa de transició que es farà amb l’empresa que fins ara prestava aquest servei.

Ribas ha recordat que el concurs va quedar desert en una primera convocatòria i que no es va poder adjudicar fins a la segona, quan es va presentar una única empresa que complís tots els requisits legals per optar al servei. També ha recordat que el contracte s’ha adjudicat per dos anys, un període curt que permetrà “introduir millores al futur en cas que es consideri necessari”.

Nauda i Ribas han destacat el to cordial de la trobada i les propostes en positiu que s’han recollit de les entitats assistents, a qui han agraït la seva implicació en la lluita pels drets dels animals. També han ressaltat que aquesta és una preocupació “compartida per l’equip de govern, que per primera vegada disposa d’una àrea de Benestar Animal”.

Sant Jordi de ses Salines,  11 de juliol de 2019