Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep dóna les primeres passes per dotar-se d’una ordenança de Benestar Animal i una Mesa on entitats animalistes, professionals i representants del sector primari intercanviaran propostes

12 setembre, 2019

L’Ajuntament de Sant Josep, a través de la regidoria de Benestar Animal, ha fet aquesta setmana una primera trobada amb diverses entitats amb vistes a aprovar la seva primera ordenança en aquesta matèria. A aquesta presa de contacte s’ha convidat als col·lectius animalistes del municipi, els veterinaris que exerceixen a Sant Josep, al del Consell, també als representants de les associacions de caçadors, ramaders i productors d’animals d’espècies autòctones, així com del sector primari, la Policia Local de Sant Josep, associacions ecologistes com el GEN i Amics de la Terra. Es vol comptar amb tots ells amb vistes a la futura posada en marxa d’una Mesa de Benestar Animal “on també estaran convidats a participar els col·lectius i organitzacions sensibilitzats en aquest àmbit”, com ha anunciat la regidora de Benestar Animal, Guadalupe Nauda.

 

En la reunió, celebrada a les dependències municipals de Sant Jordi, s’ha acordat buscar que la futura ordenança municipal sigui comuna a l’illa, sobre tot explorant la possibilitat de coordinar-se amb els municipis que limiten amb Sant Josep, Sant Antoni i Eivissa, perquè es considera que d’aquesta forma la normativa de benestar animal serà més eficaç. A la trobada s’ha fixat la data per a una propera reunió de treball el 31 d’octubre amb propostes concretes per aquesta ordenança i el règim sancionador que podria ser-hi d’aplicació.

 

Els assistents també han analitzat la situació actual de la gestió d’animals abandonats al municipi i han coincidit en la necessitat de posar en marxa eines de control de les colònies felines com poden ser campanyes de castració. També s’ha posat sobre la taula la possibilitat d’habilitar a Sant Josep alguna platja per a cans.

 

Sant Josep de sa Talaia, 12 de setembre de 2019