Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep felicita Maria de Can Magdalena, que avui compleix els primers 100 anys de vida i ho celebra voltada dels seus fills, nets i besnéts

20 setembre, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha enviat aquest matí una representació de l’equip de govern, encapçalada per l’alcalde, Ángel Luis Guerrero, a felicitar a una nova vesina del municipi que arriba a centenària, Maria Tur Marí, de Can Magdalena. Maria ha rebut el batle, la regidora de Cultura, Cristina Ribas, i la regidora de Gent Gran, Àngels Marí, al porxo de casa seua i vestida de pagès, l’última vesina del municipi que encara fa servir la indumentària tradicional i una de les tres de tota l’illa. Amb una salut envejable, Maria Marí és una dona animada i alegre, de rèplica ràpida i irònica. Acompanyada de n’Antònia, una de les seves filles, ha explicat infinitat d’anècdotes i ha confessat que fa cinc anys de la seva última visita al metge. Llavors li va dir que «no feia falta que li dediqués tant de temps, que el gastés amb gent que ho ha de mester més». «Encara no tenc ganes de tornar-hi», ha dit.

La centenària ha rebut de mans de Guerrero una placa commemorativa del ceramista Toniet, un flaó, que li agrada molt, perquè a ella el dolç li encanta, i una planta que li ha agradat molt i no se’n volia desprendre.

Marí Tur farà la festa d’aniversari aquesta tarda, voltada dels seus quatre fills, set nets i tres besnéts, dos nens i una nena, i amb un dels seus plats preferits de menú, . Si ha de triar, prefereix bullit de carn més que no llegum: «Llenties cada quinze dies», ha recitat. Als seus cent anys, canta i recita amb un somriure i gaudeix molt de les visites i de conèixer gent nova.

L’alcalde s’ha compromès a repetir la visita d’aquí un any. Això sí, Maria ja li ha encomanat que el flaó sigui «més gros».