Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep ha reobert l’accés as Bol Nou, tot i que seguirà precintada la zona de penya-segat on es van produir despreniments

17 setembre, 2019

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha reobert l’accés as Boll Nou després de constatar que no hi ha hagut nous despreniments als últims dies. La decisió es va prendre ahir per part del departament de Medi Ambient, tot i que per precaució encara es manté balisada amb cintes l’àrea de penya-segat on es varen produir els despreniments la passada setmana.

Des de mig matí d’ahir està posat el balisament que delimita l’àrea de bany i la platja ha recuperat l’aspecte previ al temporal. Pel que fa a la situació dels penya-segats, s’ha acordat remetre un escrit a la Demarcació de Costes per tal de sol·licitar que procedeixin a l’estudi de l’estabilitat del terreny per si s’han d’emprendre mesures protectores per evitar noves esllavissades.

Pel que fa a l’estat de la resta de les principals platges del municipi, aquest matí han quedat totalment arreglades. Cas apart és Platja d’en Bossa s’hi acumula molta posidònia arrossegada pel temporal, que s’ha començat a retirar aquesta passada nit i es calcula que requerirà uns 50 camions completar la feina.

Ahir es va treballar amb una retroexcavadora a les platges de Cala Carbó i Cala d’Hort, que varen quedar arreglades ja, per tal de traslladar avui les feines a Cala Vedella i Cala Tarida. Amb la incorporació d’una segona màquina, ha estat possible acabar les feines un dia abans del previst inicialment.

Les platges de Port des Torrent, Cala Bassa, Platges de Comte, Cala Molí, Cala Codolar i tota Cala de Bou, excepte es Caló d’en Serral, estan arreglades.

Sant Josep de sa Talaia, 17 de setembre de 2019