Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep i Amics de la Terra tornen a posar en marxa els tallers de compostatge domèstic.

31 maig, 2019

El 75% dels assistents als tallers d’anys anteriors segueixen fent compost

L’ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, juntament amb Amics de la Terra, organitzarà durant l’any 2019 un nou taller de compostatge per a aquella gent interessada a aprendre com elaborar compost a partir de la matèria orgànica de les restes de menjar, de jardineria i poda o dels horts.

El taller, que està  orientat tant a la gent que genera moltes restes orgàniques com a qui viu en pisos o en zones urbanes i que generen poques restes orgàniques, tendrà lloc  el  pròxim dissabte 29 de juny de 2019 al Viver Municipal de Sant Josep (al costat del cementiri municipal).

Les places són limitades (30 places), així que es recomana a les persones interessades que facin la seua inscripció al departament de Medi Ambient (oficines municipals de Sant Jordi) o trucant per telèfon al 971395122 de 9 a 14 hores.

La novetat: el compostatge urbà

Enguany i per primera vegada el taller també s’ha adaptat  a aquelles persones que viuen en zones urbanes o que generen poques restes orgàniques. El  vermicompostatge (compostatge amb cucs de terra, ideal per aquelles famílies que no disposen de jardí o que viuen a pisos En aquest cas, s’oferirà un compostador de petites dimensions que funciona per acció de cucs de terra.

Per a la gent que disposa d’espai o genera grans quantitats de restes orgàniques, es seguirà oferint el compostador habitual d’espais exteriors.

 L’objectiu del taller és ensenyar a fer compost a casa amb els materials necessaris i en les condicions adequades. Amb aquests tallers es vol aconseguir:

  • Reduir la quantitat de matèria orgànica que es gestiona com a residu amb la brossa general.
  • Conscienciar els ciutadans de la possibilitat de valoritzar materials (matèria orgànica) que habitualment tenen consideració de residus.
  • Proporcionar les eines necessàries als participants per poder ser autosuficients en la producció de compost.

Els tallers consisteixen en una jornada teòrica-pràctica sobre compostatge de 2,5 hores on es lliura a cada participant un compostador a un cost simbòlic de 20€ (el preu de mercat d’aquest model és d’aproximadament 86€). Unes setmanes després de la jornada es realitza una visita de seguiment a les famílies participants que ho desitgin per ajudar en l’elaboració del compost a casa. A més, durant tot el període, hi haurà un servei de consultes telefòniques disponibles.