Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep inaugura l’Auditori Caló de s’Oli amb gran afluència de persones per descubrir aquesta instal·lació i gaudir del concert de l’orquestra La Simfònica de Llevant i de la mostra retrospectiva d’Antonio Hormigo

11 octubre, 2021

L’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Ángel Luis Guerrero, ha convidat als vesins de Cala de Bou i Port des Torrent a apropiar-se del nou Auditori Caló de s’Oli, i els ha demanat ajut per «donar-li vida a aquest nou centre cultural i omplir-lo de contingut. Volem que sigueu exigents i agafeu les regnes del recinte, perquè és vostre», ha dit en el seu discurs, abans que agafés la paraula la presidenta del Govern, Francina Armengol, per valorar en el seu discurs inaugural el compromís amb la cultura i amb la dinamització del barri que va agafar fa molts d’anys l’Ajuntament liderant aquest projecte. Abans de passar a l’interior de l’Auditori, la presidenta ha descobert la placa que recorda aquest dia en presència del batle i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí.

Al seu discurs, Guerrero ha recordat la feina dels anteriors batlles del municipi que abans que ell han treballat per fer possible l’Auditori, Josep Marí Ribas i Neus Marí, i també el paper de Mariángeles Mostazo en la gestació del projecte. L’alcalde ha destacat el potencial d’un equipament que és alhora una sala d’exposicions, de concerts (amb un escenari interior per a 240 persones i amb capacitat per unes altres 300 a l’exterior), espai teatral, cinema i sala de conferències i congressos dotat de l’última tecnologia, amb una inversió propera als 4 milions d’euros.

També ha insistit Guerrero que els vesins i vesines són avui «els protagonistes absoluts de la història d’aquest auditori, i dels moments de passió, emoció i bellesa que tendran lloc en aquestes parets» i els ha convidat a «gaudir de la festa que és la cultura, que des de aquesta nit es celebra a les portes de les vostres cases».

La presidenta Armengol ha agraït per la seva banda la responsabilitat dels vesins i vesines durant la llarga etapa de la pandèmia «que ningú pensàvem que ens tocaria mai viure» i ha recordat que també la cultura ha patit durament la situació. La presidenta ha valorat el fet que l’Ajuntament de Sant Josep «inverteixi en cultura, que és la millor inversió».

En la seva intervenció, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha felicitat el municipi per aquest nou equipament cultural «emblemàtic» i ha valorat l’esforç de l’Ajuntament per fer-lo possible. També ha assenyalat que «Eivissa és des d’avui una illa més rica, perquè la cultura és riquesa» i el seu patrimoni creix amb aquesta nova instal·lació «que tots els eivissencs la podran gaudir».

Dels discursos s’ha passat a l’actuació de La Simfònica de Llevant, amb 40 músics sobre l’escenari que sota la direcció de Juan F. Ballesteros, han interpretat peces de Ruperto Chapí, Andrew Lloyd-Webber i Leonard Bernstein, entre altres, per acabar amb ‘Roqueta sa meua roca’, l’himne oficiós de l’illa obra de Joan Gamisana abans dels bisos.

El recital ha permès posar a prova «l’excepcional acústica que té l’auditori i el seu potencial per acollir espectacles de tota mena», com ha explicat la regidora de Cultura Cristina Ribas, que ha intervingut en la següent parada del programa: la inauguració de l’exposició ‘Antonio Hormigo. La veritat de la fusta’, que es podrà visitar fins al proper mes de gener i és «la primera ocasió per veure una retrospectiva del gran escultor, per les dimensions de la seva obra, que feien molt difícil poder-les aplegar en un recull com aquest». Ribas ha recordat que Hormigo vivia molt a prop de l’Auditori hi ha senyalat que «segur que es va inspirar en els paisatges que avui ens envolten».

A més de la regidora, també ha estat present Carmen Juan, vídua del genial escultor, que ha donat les gràcies «pel regal que ens fa l’Ajuntament als vesins» amb aquest centre cultural, i Nuria del Pinto, comissària de la mostra, que ha explicat que els treballs recollits repassen la trajectòria i també els materials que li agradava treballar.

La vetllada s’ha traslladat després a la plaça oberta que configura l’escenari exterior, on l’Ajuntament ha ofert un cóctel als assistents.