Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep inaugura l’Auditori Caló de s’Oli el proper diumenge amb un concert de l’orquestra La Simfònica de Llevant i la inauguració d’una retrospectiva de l’escultor Antonio Hormigo, molt vinculat a la badia

8 octubre, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha preparat un programa molt especial per a la inauguració de l’Auditori Caló de s’Oli, «un nou espai cultural molt esperat per a cobrir una zona del municipi necessitada d’aquesta mena d’equipaments», com ha explicat l’alcalde, Ángel Luis Guerrero, que ha participat en la presentació d’aquest matí amb la regidora de Cultura, Cristina Ribas. Els actes començaran a la posta de sol, el moment del dia en que les parets del recinte ofereixen «un autèntic espectacle de llums i reflexes tornassolats». A partir de les 19 hores està previst l’inici de l’acte oficial amb la descoberta d’una placa commemorativa a càrrec de la presidenta del Govern, Francina Armengol. A continuació, el públic podrà accedir per primera vegada a la sala interior de l’Auditori, amb capacitat per a 250 places, per a gaudir del concert de l’orquestra La Simfònica de Llevant, amb la direcció de F.J. Ballesteros.

«Voliem mostrar a la ciutadania l’excepcional acústica que té l’auditori i el seu potencial per acollir espectacles de tota mena, així que hem convidat una formació simfònica que ens ho farà experimentar amb un repertori variat i molt divertit per a tothom», ha explicat Cristina Ribas. La formació llevantina, sota la direcció de Juan F. Ballesteros, interpretarà peces de Ruperto Chapí, Andrew Lloyd-Webber i Leonard Bernstein, entre altres, per acabar amb ‘Roqueta sa meua roca’, l’himne oficiós de l’illa obra de Joan Gamisana. Ballesteros, que dirigirà la formació de 40 músics que actuarà diumenge amb un repertori de «temes clàssics i algun eivissenc» ha destacat la «boníssima acústica» que té la sala i s’ha confessat «il·lusionat» davant el repte de fer l’actuació inaugural, amb un recital que anuncia que serà «musicalment potent».

A partir de les 21 hores la celebració es trasllada al gran vestíbul de l’auditori, on s’ha organitzat una mostra antològica del gran escultor Antonio Hormigo. ‘La veritat de la fusta’ consisteix en diverses peces de gran format, repassant la seva trajectòria de l’artista, que vivia ben a prop de la ubicació del nou espai cultural i es va inspirar molt en els paisatges que l’envoltaven. És la primera vegada que s’organitza una mostra com aquesta d’Hormigo, precisament per les dimensions de les seves creacions.

«Per nosaltres és un orgull poder acollir el treball d’un creador tan vinculat al municipi i a aquest entorn de Cala de Bou i Port des Torrent. Un gran amic per a molts dels seus vesins i amb molt a dir amb la seva obra, que transmitia un amor a la natura i al descobriment de l’art en els seus elements més humils que és plenament contemporani. Ell és l’exemple del que volem portar a aquesta sala», ha dit la regidora de Cultura.

La vetllada es tancarà amb un còctel a la plaça, l’escenari exterior del nou espai, amb capacitat per a 300 persones assegures i moltes més de peus.

«El recinte té moltíssimes possibilitats, com volem que comencin a descobrir els vesins, que són els que s’han de fer seu aquest espai», ha explicat l’alcalde, que ha recordat que el projecte de construir un auditori a Cala de Bou i Port des Torrent va arrancar fa vuit anys i ha patit nombroses dificultats fins a esdevenir una realitat. «Després d’anys aturat per la renúncia de la primera constructora, vàrem agafar el relleu el 2018 amb el compromís de completar una inversió molt necessària per aquesta zona, mancada d’infraestructures». Finalment la inversió que s’ha fet puja als 3,8 milions d’euros, als que s’han d’afegir els 150.000 euros que ha costat l’equipament de projecció i só.

Cristina Ribas també ha avançat que aquesta inauguració és el tret de sortida d’un ampli programa d’activitats el proper mes. L’Auditori serà l’escenar d’algunes de les celebracions previstes en el marc de les festes patronals de Cala de Bou i Port des Torrent que se celebren aquests dies, com la tradicional missa rociera que es farà el matí del proper 12 d’octubre, o el primer Soul Food Fest, que tendrà lloc a continuació, amb tot un dia per gaudir de la música i la gastronomia nord-americana. «Chino Swingslide, César Crespo i Uncle Sal seran els encarregats de la part artística mentre que Héctor Martínez es farà càrrec dels fogons per preparar un gumbo, un plat típic de Nova Orleans, als assistents».

El programa té unes altres cites importants al llarg del mes, com el diumenge 17 d’octubre, quan actua el pianista i compositor Joachim Kühn, o el dissabte 23, en que l’auditori rebrà la seva primera gran producció teatral: ‘Mar de Fons’, a càrrec d’Iguana Teatre i que és un ambiciós relat del desembarcament de les tropes democràtiques a la Mallorca del 1936 i les seqüeles que va deixar a l’illa la seva fugida. La resta del programa es donarà a conèixer als propers dies.