Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep limita temporalment els accessos a Platges de Comte i Cala Bassa per tal de garantir la distància de seguretat entre els usuaris

11 agost, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha ordenat fa uns minuts la restricció de l’accés a Platges de Comte, davant la aglomeració de persones que es registra a aquesta hora i per les dificultats que això podria suposar per a poder garantir les condicions de seguretat actualment en vigor per evitar la propagació de la pandèmia de la COVID-19. Des d’aquesta hora també estan tancats els estacionaments de pagament de Cala Bassa, per tal d’evitar l’accés de més persones a aquest indret. La situació a la platja des Migjorn de ses Salines també preocupa, atès que es troba al 90% de la seva capacitat, segons informa la regidoria de Platges i Litoral.

Aquesta acció ha estat recomanada per la regidoria, que fa el seguiment de l’ocupació de l’arena i ha situat que a Platges de Comte hi havia 800 persones, al límit de la seva capacitat, mentre que a Cala Bassa l’assistència fregava les 1.200.

Arrel d’aquesta recomanació els agents de la Policia Local de Sant Josep han habilitat un control a la carretera d’accès de Comte per tal de desviar el trànsit cap a Cala Vedella i Cala Tarida, on la situació és molt més adequada per mantenir les mesures d’autoprotecció.

Al cas de Cala Bassa, els mateixos responsables dels estacionaments informen els usuaris del tancament i de l’obligació de girar cua.

Addicionalment, s’ha informat a taxistes i altres serveis de transport de la situació per tal que no portin a més persones a aquests punts, excepte aquelles que tenguin reserva confirmada a algun dels restaurants d’aquestes cales.

Des de l’equip de govern de Sant Josep es recorda a la ciutadania que eviti les aglomeracions i zones massificades per la pròpia seguretat.