Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep multiplica la seva presència a les platges i punts més transitats del municipi amb accions informatives per reduir la generació de residus i promoure la seva gestió adequada a les llars

10 novembre, 2022

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha fet balanç de les accions informatives en matèria de residus que s’han realitzat durant aquesta passada temporada alta. Aquestes accions s’han estès tant als punts més transitats del municipi, on s’han habilitat 73 estands informatius, com a les platges per promoure la bona gestió dels residus generats al municipi. En aquest cas també s’ha fet una especial incidència a les platges sense fum, on s’ha repartit informació sobre la recomanació de no fumar en aquests indrets, que des d’enguany s’amplien a Platges de Compte, es Cavallet, Cala d’Hort i es Bol Nou, una acció «molt ben rebuda per part de la ciutadania», segons ha valorat la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández, que informa que en total s’han fet 37 visites a les platges del municipi.

En les que es pot fumar s’han repartit 1.156 cendrers, mentre que també s’ha informat els banyistes de la prohibició de tirar llosques a la sorra, que són «la principal causa de contaminació de les nostres aigües», com ha recordat la regidora, que ha felicitat els informadors que han treballat durant aquest estiu a Sant Josep, prestat per Dinycon. «Els usuaris fumadors agraeixen els cendrers proporcionats i els no fumadors ens feliciten per la nostra tasca i implicació en la conservació de les platges», comenten des d’aquesta empresa.

Pel que fa als estands informatius, s’han ubicat a indrets frequentats per la població com les oficines municipals, els mercats o els principals comerços, a les zones de Sant josep, Sant Jordi, Cala de Bou, Sant Agustí, Can Bellotera i Platja d’en Bossa. Amb aquestes accions s’ha mirat de conscienciar el màxim de població sobre la importància d’aplicar les tres R a la gestió domèstica dels residus: reduir, reutilitzar i reciclar el que es genera a la llar. També s’ha insistit especialment en el compliment de les ordenances municipals sobre l’ús adequat dels punts de dipòsit de residus i la neteja viària. Arrel de la implantació l’abril de l’any passat de la recollida domèstica de la fracció orgànica al municipi, també s’ha fet especial esment a la correcta separació d’aquestes restes.

Per ajudar a que sigui més fàcil el dipòsit separat de cada fracció, s’han repartit diversos materials en aquests estands informatius:

• Bosses tripack per les fraccions de selectiva: 890

• Cubells per separar la fracció orgànica: 752

• Bosses compostables per la fracció orgànica: 668

• Embuts per reciclat l’oli domèstic: 182

• Dispensadors de amb bosses per recollir excrements de cans: 850

• Botelles per diluir els orins dels cans: 995

• Cendrers per evitar llosques a les platges: 1156

Incidint en la necessitat de col·laborar entre tota la ciutadania per tenir un municipi més net, en aquestes accions informatives s’ha recordat l’existència del servei de la Línea Verda, que permet deixar constància de manera anònima de les incidències detectades al municipi quan a residus i neteja viària.