Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep ordena el tancament dels accesos a la platja de Platges de Comte per tal de garantir la distància de seguretat entre els usuaris i recomana evitar Cala Bassa, es Bol Nou i ses Salines, molt plenes a aquesta hora

10 agost, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha ordenat el tancament dels accessos a Platges de Comte fa uns minuts, davant la aglomeració de persones registrada en aquestes cales durant el matí d’avui i per les dificultats que això podria suposar per a poder garantir les condicions de seguretat actualment en vigor per evitar la propagació de la pandèmia de la COVID-19. Aquesta acció ha estat recomanada per la regidoria de Platges i Litoral, que fa el seguiment de l’ocupació de l’arena a travès del nou sistema de càmeres instal·lat fa uns dies, després d’una inspecció visual i de sobrevolar les cales amb el dron de Protecció Civil de Sant Josep per confirmar les dades del sistema de control de capacitat.

Arrel d’aquesta recomanació els agents de la Policia Local de Sant Josep i voluntaris de Protecció Civil han habilitat un control a la carretera d’accès des del qual es desvia el trànsit mentre no marxi gent de la platja.

Adicionalment, s’ha informat a taxistes i altres serveis de transport de la situació per tal que no portin a més persones a aquesta platja, excepte aquelles que tenguin reserva confirmada a algun dels restaurants.

El risc de saturació també s’aprecia a Cala Bassa, on si no canvia la tendència s’haurà d’aplicar la mateixa mesura, a la platja des Migjorn de ses Salines i as Bol Nou.

Des de l’equip de govern de Sant Josep es recorda a la ciutadania que eviti les aglomeracions i zones massificades per la pròpia seguretat.

«Sant Josep té més de 80 kilòmetres de costa i algunes de les millors platges de l’illa, per això convidam a tothom a escollir aquelles que poden patir menys la pressió de les persones», ha dit el regidor de Platges i Litoral, Josep Guasch.

L’Ajuntament de Sant Josep ha implantat un sistema de càmares a tres platges del seu municipi: Comte, Cala Vedella i Cala Tarida, i a la resta són els socorristes qui tenen la missió de vetllar perquè a les platges es garanteixi la distància mínima entre les persones. Quan aquestes condicions no es puguin mantenir, com en aquest cas, es restringirà l’accés fins al restabliment de les condicions de seguretat.