Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep organitza una trobada amb les associacions de majors del municipi per organitzar la reactivació de les activitats als casals de Sant Josep

22 setembre, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha acollit una trobada amb les associacions de majors del municipi en una primera presa de contacte davant la reactivació de l’activitat als casals del municipi. Entre altres qüestions, s’ha tractat el relleu al front de l’entitat que agrupa la gent gran de Sant Jordi, que es decidirà en una assemblea programada pel 2 d’octubre, i de la represa dels cursos i tallers que s’ofereixen a les instal·lacions de les persones majors, després de la pausa obligada per la pandèmia.

A la reunió d’ahir, presidida per l’alcalde, Ángel Luis Guerrero, es va constatar «les ganes de recuperar el màxim possible l’activitat normal i fins i tot d’ampliar algunes de les possibilitats que tenen al seu abast els nostres majors i majores als casals de la gent gran de Sant Josep. Tenim la fortuna de conviure amb una població sènior molt activa i saludable, amb molta experiència i molt per dir encara, i és un capital humà que hem d’aprofitar», ha valorat Guerrero.

La trobada va servir per presentar als distints col·lectius la nova regidora de Gent Gran, Àngels Marí, que assumeix l’àrea amb el repte de «seguir proposant activitats engrescadores i dinàmiques, que contribueixin a l’envelliment actiu i que mantenguin la implicació social de la nostra gent gran».

Marí ha destacat l’elevat nombre de socis dels clubs de gent gran, amb una mitjana que supera els 350 membres als quatre clubs actius: Cala de Bou, Sant Josep, Sant Agustí i Sant Jordi.

Per això, una de les principals preocupacions d’aquestes entitats, segons varen explicar, és la d’assegurar que disposen d’espais adequats per a les seves activitats i tallers. Entre els que es vol recuperar de manera immediata hi ha les sessions de gimnàstica i les classes sobre l’ús del mòbil, cada vegada més vital en una societat connectada, cursos de ceràmica, pintura, ganxet i també ball, sempre seguint les recomanacions vigents per la pandèmia.

A petició dels representats de les associacions de gent gran, també es mirarà de recuperar tan aviat com sigui possible altres iniciatives com els tallers de memòria o la risoteràpia, que han estat molt valorats entre la població sènior del municipi. Els seus representats també han demanat ampliar algun servei més dels que ja s’ofereixen, una qüestió que es consultarà amb les autoritats sanitàries per veure la seva viabilitat.