Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep porta a plenari un acord per instar al Consell a pronunciar-se sobre la situació urbanística dels Don Pepe i lamenta que defugi la seva obligació en matèria d’assessorament urbanístic

16 setembre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia instarà a través d’un acord de plenari al Consell d’Eivissa a assumir les seves competències i obligacions com a assessor dels ajuntaments en matèria urbanística i a pronunciar-se sobre la situació dels apartaments Don Pepe, a la platja des Codolar. L’equip de govern lamenta que la màxima institució ha tardat dos mesos en contestar a la consulta formulada pels serveis urbanístics municipals amb una resposta qualificada de «molt insatisfactòria» des de l’equip de govern de Sant Josep, on el Consell s’escuda en informacions publicades a la premsa per defugir pronunciar-se en cap sentit.

L’equip de govern considera «mancada de tot rigor» la contestació rebuda, on s’enraona que segons les informacions que han vist en premsa, s’ha arribat a la conclusió que el cas ja està resolt en la via administrativa, una resposta «poc seriosa» que ha rebut l’Ajuntament amb la firma del conseller insular de Territori.

A aquest escrit la Corporació respondrà recordant que la forma de comunicar-se entre administracions és per la via del registre d’entrada i, si es consulta el del Consell, no trobaran cap renúncia de Sant Josep a aclarir la complicada situació urbanística dels Don Pepe, de la que en depèn el futur d’aquest immoble.

«Crida clamorosament l’atenció» que una consulta tècnica es doni per ventilada segons el que es reprodueix a un mitjà, tant s’hi val si aquestes informacions són fidels o no als fets. En aquest cas, a més, amb l’agreujant que la qüestió no ha estat judicialitzada, ni es pot entendre que així hagi estat pel que s’ha publicat del cas.

L’Ajuntament de Sant Josep va demanar als serveis urbanístics insulars que es pronunciessin tant sobre la legalitat de les edificacions com sobre la possibilitat de concedir llicències sobre els dos blocs. Aquesta qüestió és motiu de preocupació tant per les desenes de famílies que hi viuen com per l’equip de govern i els serveis municipals d’Urbanisme. «Si és que hi ha una sortida al fet que al menys un dels blocs es troba fora d’ordenació, els tècnics d’aquesta casa no la veuen. I és en aquesta tasca on es va requerir l’assistència jurídica del Consell», com té assignat entre les seves competències, ha recordat l’alcalde, Josep Marí Ribas.

De fet, la denegació de l’assessorament que es demana en aquest cas vulnera, en opinió de l’equip de govern, el previst en matèria de col·laboració entre administracions públiques, tal i com estableix la llei 40/2015 de Règim Jurídic del Sector Públic.

Així idò, el dubte que mantenen els tècnics municipals i que motivaren al seu moment la consulta segueixen sent plenament vigents i requereix una resposta seriosa per part de qui la rep. Ben al contrari del que ha respost el Consell, el seu pronunciament segueix sent pertinent. És per això que l’Ajuntament reiterarà aquesta consulta en aquest cas acompanyada de l’aval del plenari municipal.

Així, es vol oferir a la resta de grups la possibilitat d’adherir-se a una petició d’assessorament en una qüestió en la que la resta de forces han compartit la preocupació de l’equip de govern. De fet, totes elles han estat informades de l’evolució del cas i han mostrat el seu suport a l’actuació municipal en la protecció de les persones afectades per la situació de perill imminent en que es troba com a mínim una de les edificacions.