Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep posa en marxa un servei de vigilància als cementiris amb motiu del proper Dia de Tots Sants per reforçar les mesures sanitàries per la COVID-19

22 octubre, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Cementiris, desplegarà un servei de vigilància especial als quatre cementiris del municipi per tal de reforçar les mesures per prevenir el contagi de la COVID-19 durant la celebració del Dia de Tots Sants, el proper 1 de novembre. L’aforament de persones estarà limitat durant aquests dies per tal de mantenir la distància social. A l’entrada dels recintes s’han instal·lat dispensadors d’hidrogel que seran d’ús obligatori pels ciutadans, que hauran de respectar l’obligatorietat de la mascareta durant tota la visita.

La regidora de Cementiris, Guadalupe Nauda, ha explicat que l’objectiu d’aquestes mesures «es que tothom que ho desitgi pugui participar en aquests dies de record a les que ja no estan entre nosaltres amb unes totals condicions de seguretat»

Els vigilants començaran a treballar del proper 31 d’octubre al dilluns 2 de novembre, ambdós inclosos, per prestar servei durant el període de major afluència de persones als cementiris. La vigilància es mantindrà durant tot l’horari de visita, permesa entre les 8 del matí i les 20 hores, excepte al cementiri de Sant Agustí, on també s’estendrà a tota la jornada del mateix 31 d’octubre per custodiar el carro de morts, que s’exhibirà de nou enguany.

Des de la Policia Local de Sant Josep s’ha calculat l’aforament permès a cada un dels quatre fossars municipals per tal de poder mantenir la distància de seguretat entre les unitats familiars, que seran els següents:

Cementiri de Sant Jordi: 135 persones

Cementiri de Sant Josep: 280 persones

Cementiri de Sant Agustí: 175 persones (l’accés a la part nova estarà vetat)

Cementiri de Sant Francesc: 355 persones

En aquest càlcul s’han tengut en compte les dimensions interiors dels cementiris i la possibilitat de seguir itineraris d’entrada i sortida al seu interior, que es farà per portes diferents. L’accés estarà regulat pels vigilants desplegats, amb el temps de visita limitat a 40 minuts per cada unitat familiar.

La preocupació màxima alhora de posar en marxa el dispositiu d’aquests dies d’especial afluència als fossars ha estat la de garantir que es pugui respectar la distància social entre cada persona o unitat de convivents. Aquesta separació, d’un mínim d’1,5 metres, s’haurà de mantenir fins i tot durant els serveis religiosos que tradicionalment es celebren a l’interior dels cementiris de manera especial el Dia de Tots Sants. Per aquesta raó, en alguns casos s’ha acordat el trasllat a un punt més ample del recinte sagrat, per tal que els puguin seguir més persones, que hauran d’estar assegudes per poder seguir l’ofici a la distància recomanada entre elles.

També amb motiu d’aquesta celebració es reforçarà la neteja i desinfecció a les immediacions i l’interior dels cementiris, a més de la recollida de residus.