Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep posarà a disposició dels músics del municipi una nova sala d’assaig de 43 metres quadrats en resposta a una demanda d’aquest col·lectiu

24 febrer, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia té previst construir una nova sala d’assaig per a músics que s’ha projectat junt a la piscina municipal de Sant Josep. Aquesta sala disposarà de l’adequat aïllament acústic mitjançant panells que garanteixen també una bona sonoritat a l’interior, amb dobles portes insonoritzades per tal d’evitar que el so surti a l’exterior. L’espai estarà climatitzat i s’hi podrà accedir tant des de la zona d’administració del recinte esportiu com directament des del carrer. Aquesta inversió té un pressupost de 44.000 euros, amb l’IVA inclòs i es preveu que la construcció, d’un mes de durada, pugui començar en molt pocs dies.

«Amb aquesta instal·lació donam resposta a una reclamació que des de fa temps ens feien arribar des dels col·lectius de músics del municipi», ha dit la regidora de Cultura, Cristina Ribas. «Som molt conscients que a Sant Josep tenim una escena molt rica de bandes i formacions musicals que hem de cuidar i ajudar a que segueixi prosperant i enriquint la nostra vida cultural, per això estem sempre molt atents a les seves demandes i aquesta és una de les que més ens arribaven», ha dit.

La sala, de 43 metres quadrats, disposa del necessari per als assajos i les portes són prou amples per facilitar el pas dels instruments més voluminosos. La regidoria de Cultura aprofitarà la durada de les obres per plantejar la gestió de les reserves d’aquest espai, que es prestarà de manera gratuïta a les formacions musicals.

Val a dir que aquesta nova sala s’emmarca dins de les actuacions que la regidoria de Cultura i Participació realitza al complex esportiu de Sant Josep, on s’estan acabant de construir també el nou centre juvenil i diverses sales polivalents que permetran aprofitar espais fins ara en desús en aquestes instal·lacions.

«Hem aprofitat l’aturada forçosa de bona part de la programació esportiva per escometre importants millores en els equipaments esportius, com la reforma de la coberta i la façana de la piscina municipal. Però també estam fent feina per tal de millorar l’aprofitament d’aquests espais, traslladant-hi algunes activitats lúdiques i formatives que no tenien un lloc estable per prestar-les o creant-ne de noves com és el cas del futur Casal de Joves de Sant Josep, que aviat posarem en marxa», ha explicat la regidora.