Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep presenta la I Setmana de l’Esport Sant Josep en Forma, amb xerrades i demostracions obertes per promocionar els valors esportius i animar a la pràctica de l’activitat física

13 desembre, 2019

L’alcalde de Sant Josep de sa Talaia, Josep Marí Ribas, i la regidora d’Educació, Noemí Boned, han visitat junt amb la delegada de la conselleria d’Educació a les Pitiüses, Marga Ferrer, aquest migdia les obres del CEIP Ses Planes, que finança l’Ajuntament de Sant Josep. Marí Ribas s’ha congratulat de la bona marxa de la construcció, que fa pensar que es complirà el termini previst, d’acabar les obres pel proper mes de juliol. Si és així, ha dit l’alcalde, “es podrà disposar d’aquest nou centre de doble línia per a l’inici del proper curs escolar”. La delegada d’Educació, per la seva banda, ha destacat el servei que donarà aquesta nova escola, amb capacitat per a 450 alumnes, a l’entorn de Cala de Bou una de les àrees on més ha crescut la demanda de places escolars als últims temps al municipi.


El CEIP Ses Planes disposarà de sis aules d’Infantil i unes altres 12 de Primària, a més d’estar dotat també d’instal·lacions adequades a un centre de doble línia com és un menjador, gimnàs, biblioteca, espai per a suport i despatxos per a les necessitats dels docents i l’associació de Mares i Pares del centre. Val a dir que l’Ajuntament de Sant Josep avança el finançament d’aquesta obra, que supera els 4 milions d’euros. La construcció, que s’executa a través de l’Ibisec, l’empresa pública encarregada de la construcció d’infraestructures educatives a la Comunitat, va començar el passat mes de maig amb una durada prevista de 14 mesos.

La conselleria d’Educació retorna després aquest finançament mitjançant una aportació anual i durant un període de 10 anys, una fórmula, la d’avançar des de l’Ajuntament el finançament necessari per poder afrontar la construcció de centres escolars, que la delegada de la conselleria ha recordat que també es fa servir en altres indrets de les illes. La delegada també ha dit que Sant Jordi és l’altre punt del municipi de Sant Josep on faria falta incrementar les places escolars “a llarg termini” i ha apuntat a la possibilitat d’ampliar alguna de les escoles existents o bé aixecar-ne una de nova que ja s’està començant a treballar amb l’Ajuntament.

Sant Josep de sa Talaia, 13 de desembre de 2019