Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep presenta la I Setmana de l’Esport Sant Josep en Forma, amb xerrades i demostracions obertes per promocionar els valors esportius i animar a la pràctica de l’activitat física

13 desembre, 2019

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha presentat aquest matí la I Setmana de l’Esport Sant Josep en Forma amb tota una programació d’exhibicions i xerrades per promocionar l’activitat física i els valors vinculats a l’esport. La programació tindrà la seva principal cita el proper dimecres, 11 de desembre, amb la entrega dels Premis Sant Josep en Forma, que se celebra al Centre de Cultura Can Jeroni i on s’entregaran un total de 37 distincions 65 esportistes. Entre ells, als campions balears en alguna disciplina, als que han fet podi estatal en el seu esport i als equips que participen en competicions internacionals. “Són una prova de la bona salut esportiva del municipi”, ha destacat la tinent d’alcalde d’Esports, Ana Ribas, en la presentació.

A més, rebran un premi especial dos persones que s’han distingit en la seva dedicació a la promoció de l’esport. Un és Javier Tristán, que rebrà la distinció a títol pòstum. Tot i que la seva trajectòria esportiva va estar vinculada durant molts d’anys al Portmany, en la seva darrera etapa la va dedicar a la UE Sant Josep, d’aquí “el gest de record que volem tenir cap a ell i la seva família”.

També rebrà un premi Juan Prats Ribas, un veí de Sant Agustí que va haver d’emigrar i va acabar formant la seva família a Argentina. “La seva és una història inspiradora i exemplar”, ha assenyalat Ana Ribas, perquè es va implicar tant a la seva comunitat d’acollida, a la ciutat de Oberá, que va fundar-hi un club de futbol i manté tant el vincle amb l’entitat que el seu estadi porta el nom d’aquest eivissenc emigrat i retornat fa uns anys. En la gala es projectarà un audiovisual que repassa la seva peripècia.

Però la Setmana de l’Esport també inclou les primeres conferències Sant Josep en Forma Up!, que serà el divendres 13 de desembre a Can Jeroni, en les que s’escoltarà a esportistes que tenen molt a dir sobre el sacrifici, la superació i els reptes que han afrontat. En aquesta primera edició els convidats són tots esportistes de l’illa: Toni Vingut, únic espanyol que competirà al Dakar en quad, Fátima Blazquez, la triatleta que

ha estat en dos olimpíades i ha corregut diversos girs d’Itàlia, i Carlos Láinez, que va esdevenir un ballarí clàssic professional tot i les dificultats que li barraven el camí. Tots tres protagonitzen històries “inspiradores” que parlen de superació i amb més d’una lectura, sobre “com s’ha de persistir per assolir el seu somni”, però també com els pares han de saber “escoltar el que volen els seus fills”. La setmana d’activitats acabarà el proper dissabte, 14 de desembre, amb una Diada Esportiva que se celebrarà al complex esportiu municipal amb la possibilitat de practicar fins a 19 esports pels assistents. Val a dir que dins la promoció esportiva que fa l’Ajuntament hi ha a dia d’avui 30 escoles municipals que ofereixen una vintena d’esports diferents i sumen un total de 588 inscrits.

Però la Diada no s’orienta només als petits esportistes, també s’ha programat una xerrada orientada als seus pares, a càrrec de Carlos Morillo, que donarà les claus per aconseguir la complicitat dels progenitors en una pràctica esportiva saludable i engrescadora per als boixos i boixes. També s’ha programat una sortida reservada per als adults, mentre els nens i nenes descobreixen nous esports, en una Diada que acabarà amb un dinar a benefici de l’Associació d’Amics del Poble Saharauí.

De fet, Ribas ha recordat que al febrer viatjaran al desert 23 atletes de Sant Josep per a participar en la Marató del Sàhara. La setmana d’activitats esportives va començar aquest passat cap de setmana amb una excursió de nòrdic walking i segueix demà, dimarts, 10 de desembre, amb una classe magistral de gimnàstica amb el club de majors de Sant Josep, que es farà a la plaça de l’Església a partir de les 11 hores. La tinent d’alcalde d’Esports ha destacat també la qualitat dels cartells i programes creats pels alumnes de Disseny de l’Escola d’Arts per aquesta I Setmana de l’Esport, la primera col·laboració d’aquesta mena entre l’Ajuntament i el centre, però que Ribas ja ha avançat que “no serà l’última”.

Sant Josep de sa Talaia, 13 de desembre de 2019