Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep presenta un taller didàctic per a desmitificar l’amor romàntic i com tenir una relació sana de parella, entre l’alumnat dels instituts del municipi

16 febrer, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria d’Igualtat, ha preparat un taller didàctic sobre les relacions no tòxiques de parella i desmitificant l’amor romàntic, per als alumnes dels instituts del municipi amb motiu del 14 de febrer, el que tradicionalment es celebra com el dia dels enamorats. Els tallers consisteixen en una sessió de 45 minuts i té per objectiu identificar i entendre quins són els mites de l’amor romàntic que tenim interioritzats i fer-los visibles per a fer-ne una anàlisi crítica i poder-los superar.

Aquesta acció formativa s’ha impartit ja amb una gran implicació dels i les estudiants a l’IES Algarb i l’IES Sant Agustí, i s’impartirà en els pròxims dies al CC Mare de Dèu de les Neus i també a l’Escola d’Arts. «En els dos centres on s’ha impartit, el taller ha tingut una gran acollida tant per part de l’alumnat com també dels equips docents, cosa que ens indica que hem de seguir en aquesta línia de treball per seguir avançant cap a una societat verdaderament igualitària», ha dit la regidora d’Igualtat, Guadalupe Nauda.

«Amb aquest taller volem desmuntar els mites de l’amor romàntic amb els quals creixem les dones des que som nenes, però també els homes, per a fer del futur d’aquestes i d’aquests adolescents un futur més sa i menys tòxic en les seves relacions afectives» ha afegit Nauda.

Idees com la versió idealitzada de l’amor romàntic «perpetuen uns estereotips que promouen un rol submís de la dona envers la parella masculina», recorda la regidora i sovint provoca l’acceptació, normalització, justificació o tolerància de comportaments clarament abusius i ofensius, com s’alerta al taller. Per això durant la sessió es promou una reinterpretació on l’amor propi i el coneixement de l’altre des del mutu respecte passen a primer pla com a base per a una relació de parella saludable.

A més de dur a terme aquesta sessió educativa, s’han repartit entre l’alumnat i als centres xapes i pòsters amb sis reflexions en torn a aquesta temàtica, en els que es ‘corregeix’ la idea convencional de l’amor romàntic per la seva versió respectuosa amb la diversitat. Això es fa amb missatges com: ‘Amor Atracció a primera vista. L’amor és construeix dia a dia», ‘És Som l’amor de la meva vida’, ‘Sense tu mi no som res», «L’amor propi ho supera tot», «La gelosia és una prova d’amor de baixa autoestima», «Els que es barallen eviten les baralles es desitgen». En total s’han elaborat 60 pòsters i 3.000 xapes per a distribuir per aquests centres.