Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep recepciona les obres de l’Escola de Música de Can Blau un cop acabats els treballs de rehabilitació del centre

24 novembre, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha recepcionat les obres de rehabilitació de l’Escola de Música de Can Blau, a Sant Agustí. Aquests treballs es varen adjudicar al gener amb una durada prevista de vuit mesos, que s’han complit en aquest cas, tot i que el pressupost s’ha encarit arrel de la detecció d’unes patologies més greus del previst a l’edifici. Finalment la reforma integral de l’edifici ha ascendit a gairebé 600.000 euros amb l’IVA inclòs.

Precisament la rehabilitació de l’edifici es va planificar arrel del diagnòstic de l’estat de l’antiga escola que justificaven una intervenció urgent arrel de la detecció de diverses patologies, la majoria causades pel pas del temps i la humitat. «El resultat final ens assegura que tendrem una escola de música per molts anys i allà on la volem, en aquesta ubicació tan emblemàtica de Sant Agustí», ha dit el regidor d’Edificis Públics, Josep Guasch, que va dit que l’edifici «a quedat com nou». Tot i que l’edifici ja està acabat, a petició dels responsables de l’Escola de Música, l’alumnat seguirà fins a final del present curs en la ubicació provisional on es va traslladar, al CEIP Ses Planes. Així, el trasllat de tot l’equipament i instruments del centre de formació musical es farà aprofitant les properes vacances d’estiu, amb més temps del que es disposa en les properes de Nadal.

La principal actuació que s’ha fet a l’edifici ha set el reforç estructural de tot el recinte, especialment del forjat sanitari i de part de forjat del sostre de la planta subterrània. Aquests elements presentaven ja abans de la intervenció una deformació excessiva, que suggeria l’existència de danys estructurals que s’han confirmat durant les obres, igual que als murs perimetrals del soterrani. Aquesta humitat del terreny també havia afectat la solera de l’immoble, que s’ha refet completament i s’ha dotat d’un sistema de drenatge que evitarà que les inclemències l’afectin tan severament d’ara endavant.

Un altre part de l’edifici on s’ha actuat ha estat la terrassa transitable de la planta baixa, on s’han refet els pendents per eliminar els punts on s’estancava l’aigua. Per últim, s’han sanejat les façanes de l’edifici, a les que s’han fet unes petites modificacions per tal de millorar la imatge general de tota la construcció, amb el canvi dels vitralls i s’ha repintat tot l’edifici, que manté el seu volum anterior.

Val a dir que amb aquesta intervenció, la inversió realitzada al nucli de Sant Agustí i el seu entorn supera el milió d’euros. Entre altres, s’ha abordat la millora dels tres accessos al poble, per un import de 256.000 euros, en la qual s’han renovat també trams de les voreres i s’ha millorat el subministrament d’aigua; també està en marxa la rehabilitació de la torre de Can Curt, prèviament a la qual es va haver d’enfaixar tota la construcció per evitar riscs a la integritat del monument mentre s’aconseguien tots els permisos. A dia d’avui s’ha retirat la bastida que cobria tota la construcció durant els últims mesos i s’estan fent les últimes feines a l’interior de la torre.

«Descentralitzar serveis és gairebé obligat en un municipi tan dispers com el nostre, i mantenir l’escola de música a Can Blau és a més una aposta d’aquest equip de govern per contribuir a donar vida a un nucli com Sant Agustí a través d’una oferta educativa innovadora i a l’última», ha dit Guasch.