Notícies

L’Ajuntament de Sant Josep repartirà 1.400 kits per la recollida selectiva de matèria orgànica als alumnes de Primària del municipi en el marc de la campanya informativa iniciada aquesta setmana

9 juny, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia inicia aquesta setmana una campanya informativa a les escoles del municipi per tal d’explicar a l’alumnat d’Educació Infantil i Primària com s’ha de separar adequadament la nova fracció orgànica a les seves cases. Aquesta acció incorpora també els treballs audiovisuals realitzats a cada escola dins el concurs Sant Josep Net d’enguany i el repartiment entre els alumnes de Primària d’un kit per l’adequada separació de les restes orgàniques. En tota, està previst repartir-ne al voltant de 1.400 kits.

«Els infants són uns grans prescriptors a les seves cases i aprenen molt fàcilment a fer les coses bé. Per això volem que siguin els nostres còmplices en la implantació de la recollida selectiva de la matèria orgànica i que ensenyin als de casa quines restes són les que han d’anar al contenidor marró. Estam segurs que podem comptar amb tots ells i ells per fer un ús adequat i que no llancem a les restes orgàniques el que no hi ha d’estar», ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mònica Fernández.

Aquests kits consisteixen en una paperera airejada, un paquet de bosses compostables, un imant amb l’explicació detallada de com separar correctament cada fracció i un tríptic. Tot aquest material ha estat proporcionat pel Consell d’Eivissa, que col·labora en aquesta campanya aportant també dos educadors ambientals.

L’acció informativa es farà aula per aula als centres que participen en aquesta acció. Es projectarà a les aules el vídeo elaborat pels estudiants de sisè de Primària del propi centre pel concurs Sant Josep Net d’enguany, on se’ls convidava a reflexionar, precisament, sobre la importància de la gestió adequada de la fracció orgànica. A més, per aquells grups que ho desitgin, es pot completar la sessió amb una xerrada a càrrec dels educadors, que completaran l’explicació d’una manera amena per l’alumnat.

«Si ho feim bé, separant cada fracció adequadament, evitarem que el 80% dels residus que es generen a les nostres cases acabin a l’abocador. És un repte molt important en els que els més petits ens ajudaran molt, fent pedagogia a casa de què toca dipositar a la nova paperera marró», ha insistit Fernández, que ha recordat que la recollida de la nova fracció orgànica -el contenidor marró- ja està implantada a la totalitat del municipi des del passat mes de maig «i els resultats estan sent molt positius, el que demostra que la nostra ciutadania està molt conscienciada sobre la gestió adequada dels residus».