Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep suspèn el programa de Festes seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per prevenir els contagis del Covid-19 i contribuir a garantir la disponibilitat dels recursos de la xarxa sanitària

12 març, 2020

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha acordat la suspensió de tots els actes previstos en el programa de les seves Festes Patronals de 2020 en atenció a les mesures de prevenció del contagi del coronavirus Covid-19 recomanades des de la direcció general de Salut Pública de la conselleria de Salut del Govern balear. L’increment del nivell d’alerta davant la propagació d’aquesta infecció han fet que l’equip de govern optés per la cautela com a opció més responsable. Així, en tant que no es redueixi el nivell d’alerta decretat, no es celebrarà cap dels actes previstos, per tal d’evitar aglomeracions i, per tant, les possibilitats de contagi, per tal d’afavorir l’eficàcia de les mesures de contenció de la pandèmia decretada ahir des de l’Organització Mundial de la Salut i de contribuir a garantir la disponibilitat dels recursos del sistema sanitari.

L’Ajuntament mirarà de reubicar al calendari els principals esdeveniments previstos, amb l’idea de poder-les celebrar quan es consideri més segur. Comptam per això amb la bona predisposició de tots els implicats, que esperam que comparteixin amb la Corporació la voluntat de fer arribar a la població l’àmplia programació musical i cultural, amb més de 73 esdeveniments d’una alta qualitat, amb la què s’ha estat treballant als últims mesos.

L’equip de govern i tota la Corporació volen agrair tot l’esforç de les agrupacions, entitats i persones que han col·laborat en el programa festiu que, lamentablement, s’ha vist avocat a suspendre. A tots ells volem fer arribar tot el nostre reconeixement, així com animar-los a mantenir la mateixa implicació en les properes celebracions i esdeveniments que segur que es podran realitzar en una situació de normalitat i en el clima festiu que tots desitjam recuperar quan abans. L’Ajuntament expressa tanmateix la seva convicció que decisions com la presa ens hi acosten més.

L’Ajuntament vol llençar també un missatge de tranquil·litat a la població del municipi i del conjunt de l’illa, atès que a dia d’avui no hi han hagut contagis entre la població i la situació està lluny d’una alarma sanitària com la que registren altres territoris. La dura decisió de suspendre les celebracions previstes obeeix la ferma voluntat de contribuir a mantenir a resguard de qualsevol risc de contagi als nostres veïns, amb la convicció que hi haurà millors ocasions per fer festa i fer poble, i d’ajudar a preservar la capacitat d’acció de la xarxa sanitària pitiüsa, contribuint a evitar situacions que podrien col·lapsar-la.

A més d’aquesta suspensió, l’Ajuntament de Sant Josep ha emès una circular a tot el seu planter amb els consells i recomanacions de profilaxi indicats per la direcció general de Salut Pública. També s’han fet gestions per tal d’assegurar el compliment de les indicacions que s’han de seguir en la neteja de les dependències municipals i centres educatius, a més de proporcionar a totes aquestes instal·lacions el material necessari per a que els seus usuaris puguin mantenir les pautes higièniques indicades.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament vol recordar les principals recomanacions que convé adoptar per part de la ciutadania amb caràcter general:

1-En cas de bon estat de salut fer una vida normal (respectat i ajudant a la no propagació)

2-En cas de sospites de possible infecció telefonar al 061, restar a casa i evitar el contacte amb altres persones.

3-En els casos lleus es recomana estar en casa i els més greus seran traslladats a Can Misses o Son Espases depenent de la seva simptomatologia.

El Govern balear ha posat a disposició de la població un nou número d’informació i consulta de tot el relacionat amb el Covid-19, 900101863, per no saturar el 061.