Noticias

L’Ajuntament de Sant Josep treu a licitació la implantació de 13 punts de recàrrega de vehicles elèctrics per estendre l’actual xarxa a tot el municipi

20 octubre, 2021

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia vol estendre a tot el municipi la xarxa pública de recàrrega de vehicles elèctrics i híbrids endollables. Amb aquest objectiu surt a licitació el projecte d’implantació de 13 nous punts de recàrrega que se sumaran als cinc actuals i faran possible que tots els vesins i vesines de Sant Josep disposin d’un d’aquests tòtems situats «a menys d’un quilòmetre de casa seva. A Sant Josep creim sincerament en la mobilitat verda i pensam que amb aquesta acció donam un al·licient més a les persones que estan considerant passar-se a vehicles més nets i amb un menor impacte per l’entorn» ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández. Amb aquest impuls, els punts de recàrrega actuals més que es tripliquen, passant de 5 a 18.

Fernández ha recordat que la xarxa pública es va començar a estendre fa més d’un lustre amb gairebé els mateixos cinc punts de recàrrega que hi ha a dia d’avui a Sant Josep. «Al seu moment va ser una aposta de futur en un moment que no hi havia pràcticament cap vehicle de zero emissions a tota l’illa. Des de llavors hi ha hagut molts pocs canvis i avui la situació és diferent perquè cada dia són més els cotxes elèctrics que circulen pel nostre terme, així que ara l’objectiu ha de ser donar una cobertura adequada a les necessitats de les persones que ja han donat el pas de renunciar als vehicles de combustió», ha explicat.

El pressupost per completar la xarxa pública de punts de recàrrega, que passarà de cinc a 18 tòtems de recàrrega doble (el que permet la càrrega simultània de fins a 36 vehicles alhora), és de 208.000 euros i es proposa un termini d’execució de dos mesos per la seva construcció.

Els nous punts també s’afegiran al sistema de gestió implantat a la comunitat per la MELIB (Mobilitat Elèctrica a les Illes Balears), així que els titulars de les actuals targetes de recàrrega podran conèixer l’estat de cada punt a través de la seva app.

Els nous punts de recàrrega es disposaran a l’avinguda de Sant Agustí junt al Suma, al carrer Puig Damians, al carrer dels Polls, junt a la deixalleria i el centre de salut de Cala de Bou, al carrer Timbal, al carrer València, al carrer Atenas, al camp de futbol de Sant Josep, a l’Oficina de Turisme de Platja d’en Bossa, al poliesportiu de Can Guerxo, a Cala Vedella i a Can Burgos. Aquests punts reforcen els ja instal·lats a l’Ajuntament de Sant Josep, a les Oficines Municipals de Sant Jordi i Cala de Bou, a Cala Tarida i a l’Auditori Caló de s’Oli.