Noticias

L’Ajuntament impulsa la creació de la Comunitat de Regants de Cala Tarida.

28 gener, 2019

L’Ajuntament de Sant Josep ha donat llum verda a la constitució de la Comunitat de Regants de Cala Tarida, que integren l’Ajuntament, empreses hoteleres i comunitats de propietaris, iniciant d’aquesta manera les passes per poder fer realitat la reutilització d’aigües depurades pel reg de jardins i parcs.

Així, aquest matí, l’Alcalde, Josep Marí Ribas, acompanyat del regidor d’Urbanisme i Aigua, Ángel Luís Guerrero, ha signat el  conveni  amb representants  d’empreses hoteleres i comunitats de vesins de la zona.

Segons les primeres estimacions que s’han fet, la Comunitat de Regants podria fer un aprofitament de 86.000 tones d’aigua depurada a l’any, el que suposa unes 726 tones/ dia.

Aquesta aigua s’utilitzaria principalment per regar jardins i parcs tant d’instal·lacions hoteleres com de diverses urbanitzacions d’aquesta zona. Per part de l’Ajuntament, l’ús que se li donaria seria el reg de parcs públics i també es podria reciclar per les feines de neteja de vies.

“Amb la creació de la Comunitat de Regants d’Aigües Depurades de Cala Tarida s’inicien les passes per intentar fer una realitat un tema sobre el qual en portem parlant molts anys: completar el cicle de l’aigua amb la reutilització d’aigua depurada, que en aquest cas es farà servir principalment per regar jardins i parcs” ha declarat Marí  Ribas.

La Comunitat finançarà les obres necessàries per connectar la depuradora amb les instal·lacions de reg, i també n’assumirà el manteniment. Pel Consistori, formar part de la Comunitat no li suposarà cap despesa, ja que les infraestructures es faran amb inversió 100% privada.

Cal recordar que la depuradora de Cala Tarida és la més moderna de l’illa, es va posar en marxa a principis del 2017 i té una capacitat diària de 3.500 tones i pot donar servei a una població de prop de 18.000 habitants.

Tenint en compte que l’aigua és un bé escàs a la nostra illa, el  consistori josepí creu fermament que avançar cap a la reutilització ha de ser una de les prioritats en els pròxims anys. Per aquest motiu, es confia que aquesta sigui només la primera de les diverses comunitats que es constitueixin al municipi.