Noticias

L’Ajuntament organitza una xerrada i diversos esdeveniments culturals per commemorar el Dia Internacional de la Família, que se celebra el 15 de maig

12 maig, 2021

 

L’Ajuntament de Sant Josep s’adhereix als actes pel Dia Internacional de la Família, que se celebra aquest dissabte, 15 de maig. Amb motiu d’aquesta data, s’han organitzat distints actes culturals i esportius per a tota la família que comencen el mateix dissabte. «Enguany hem pogut organitzar activitats en aquest dia en què celebram i reivindicam la diversitat del concepte de família, que ha evolucionat molt en temps recents. L’any passat a causa de la pandèmia només vam poder organitzar un concurs de fotografies a les xarxes socials, enguany ens acostem més al que seria una situació de normalitat, i per això esperam que sigui molt especial» ha dit la regidora de Família i Infància, Noemí Boned, que ha presentat el programa junt amb la regidora de Cultura, Cristina Ribas.

El programa preparat per a aquesta commemoració té com a un dels plats forts la conferència que oferirà el popular infermer de Pediatria Armando Bastida, el proper dijous, 20 de maig, a les 19 hores al Centre de Cultura Can Jeroni, que porta per títol ‘Educar amb sentit comú’. Bastida porta 15 anys escrivint i reflexionant sobre la paternitat, des de l’arribada del seu primer fill, quan va encetar un blog personal que el va portar a ser l’editor del portal Bebès i Més, amb més de 3.800 entrades escrites per ell mateix. Al 2015 a més va crear la plataforma Criar con Sentido Común, com una eina per a «tractar de parlar amb empatia, respecte i afecte, des de prop, entre pares i mares» i que s’ha convertit en la major comunitat en línia per a famílies.

Per assistir ala conferència de Bastida s’ha de demanar invitació a través de cultura.santjosep.org.

Previ a aquest acte, pel proper cap de setmana s’han programat diverses activitats pensades per a gaudir en família, començant el dissabte 15 de maig a les 12 del matí amb un espectacle de malabars i acrobàcies a càrrec de Máximo Óptimo, un bufó del segle XXI, que es podrà veure al parc infantil de Cala de Bou. El mateix muntatge es repetirà dissabte a les 18 de la tarda a la Plaça de Sant Jordi.

Les activitats continuen el diumenge 16 de maig amb una Gimcana familiar a les 10.00 h del matí. Per completar aquesta prova esportiva i d’orientació s’han de seguir les pistes culturals que hi haurà al llarg de l’itinerari dissenyat per l’organització, amb sortida als voltants del camp de futbol municipal de Sant Josep. S’hi pot participar en parelles pare/mare i fill o dos adults i enguany també s’ha habilitat la categoria per a güelo o güela amb net o neta. Els interessats a participar s’han d’inscriure al web www.sportmaniacs.com.

El mateix diumenge a les 12.00 tindrà lloc la primera de les actuacions del I Festival Sonor de Sant Josep de sa Talaia, que també s’inclou en aquesta programació familiar per tractar-se d’un concert didàctic. Actuarà la formació Eivissa Brass&Percussion, que interpretarà ‘Pere i el llop, un conte musical’ de Serguei Prokófiev, amb arranjaments de V.Babusceac, en un recital recomanat per a nens i nenes de més de 7 anys, es podrà veure al Centre de Cultura Can Jeroni i on els integrants d’Eivissa Brass & Percussion interpretaran. Aquest és el primer d’un programa que compta amb diversos concerts al llarg de l’estiu al municipi.