Noticias

L’Ajuntament reforçarà la neteja de carrers i posarà en marxa un nou servei d’eliminació de xiclets

14 desembre, 2018

L’Ajuntament de Sant Josep vol reforçar a partir de 2019 el servei de neteja de carrers, sobretot a les zones de Platja d’en Bossa i Cala de Bou. El Ple Municipal debatrà la setmana vinent una proposta de l’equip de govern per augmentar el pressupost de neteja en 215.000 euros. L’objectiu és implementar un paquet de mesures que inclouen: més freqüència de neteja, incorporació d’un servei de neteja de xiclets en zones urbanes, substitució de maquinària obsoleta i ampliació de les tasques d’educació ambiental.

Pel que fa a l’ampliació del servei de recollida, es preveu reforçar el personal els diumenges en temporada baixa a Cala de Bou i, en temporada alta, ampliar el servei de tarda a Cala de Bou i Platja d’en Bossa. En temporada mitja també es planteja incrementar el servei de reg i baldeig a 3 dies a la setmana.

Una altra de les mesures contemplades és la millora del servei de recollida de vidre a productors singulars (hotels, restaurants i altres grans generadors de residus) i la introducció de canvis en el sistema de recollida. També es volen dur a terme accions concretes per a millorar la neteja dels contenidors i zones properes i reforçar el servei de recollida de residus dipositats fora dels contenidors i zones properes, per tal d’evitar els abocaments il·legals,

Pel que fa a la maquinària, es planteja la substitució de tres aparells: un recol·lector de càrrega posterior, una escombradora i un tricicle. També es preveu la implantació d’un nou servei de neteja de xiclets, mitjançant un equip de neteja a vapor a alta pressió.

Finalment, s’amplien les tasques d’educació i sensibilització ambiental, atès els bons resultats que han tengut enguany, i s’instal·larà un sistema de plaques solars per a recarregar els vehicles elèctrics de la contracte. Iinstal·lar un sistema de plaques solars per la recàrrega dels vehicles elèctrics adscrits al programa

La Regidoria de Medi Ambient considera que aquest proposta respòn a la voluntat de millorar els serveis inclosos en el programa i donar resposta a demandes i problemes detectats al llarg de l’any, com allargament de la temporada turística, l’augment de residus fora de contenidors o la demanda de sensibilització.