Noticias

L’alcalde Josep Marí Ribas s’imposa la obligació de “llimar diferències socials” a Sant Josep amb una política que posi “les persones al centre” de l’acció de govern en el seu discurs d’investidura

27 juny, 2019

El reelegit alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, va dedicar les primeres paraules del seu discurs d’investidura, en el plenari de constitució de la nova Corporació local, a agrair la confiança dels ciutadans, especialment als “milers de persones que varen votar” la candidatura del PSOE el passat 26 de maig. “Esper ser digne representant de la confiança atorgada per aquest plenari”, va dir.

“Al llarg de les 28 meses electorals del nostre municipi vàrem replegar un gran cabdal de confiança,  que ens anima a seguir treballant pel nostre municipi amb polítiques bones per a la nostra ciutadania, que ens donin més serveis, que cuidin millor el nostre territori, que pensin amb la nostra cultura i signes d’identitat, i que pensin amb la gent més desafavorida de la nostra societat”.

Josep Marí Ribas interpretà aquest important suport com un aprovat de la ciutadania a la feina feta l’anterior mandat, però també com un encàrrec per a seguir encarant els problemes del municipi. “Hem aplicat solucions a problemes antics i complicats, però això no valdrà res si no insistim, si no seguim treballant, si no som capaços d’identificar les moltes coses que avui encara resten per millorar, proposar-les, discutir-les amb la ciutadania, i executar les solucions al més aviat possible”, va dir al seu discurs, on fa ver també menció de la gran diversitat d’opcions polítiques representades a l’Ajuntament, amb set grups diferents. Aquesta pluralitat obliga a “posar el diàleg permanent, al costat de la necessària acció decidida de govern”, segons l’alcalde.

Marí Ribas també va valorar l’acord amb els socis de govern d’Unides Podem. “Vagi per davant la meva voluntat absoluta d’entesa, de treball constant i sincer i de compartir una acció de govern que si l’encertam, ha de ser beneficiosa per al conjunt de la gent del nostre municipi, tant si són els que ens han votat a nosaltres, com si són dels que han votat altres opcions”, per això va convidar la resta de forces “a que treballin en la busca de solucions, idees, propostes en general que  ajudin al govern per aconseguir posar el nostre municipi al lloc que pensam que li correspon”.

Com a compromisos en aquest nou mandat, el reelegit alcalde va esmentar les residències que porta al programa, “la millora dels ajuts, l’ampliació de programes d’assistència, millores en el benestar animal que no tenim encara, desenvolupament dels plans d’igualtat, la cultura, la llengua, el patrimoni”, entre d’altres. També es va marcar com a fita “fer possible una autèntica participació ciutadana a través del mecanismes acceptats per la ciutadania individualment o a través de les associacions”.

Josep Marí Ribas es va comprometre també a promoure els canvis urbanístics que permetin “transformar un municipi amb problemes en quasi tots els àmbits, a un municipi normativitzat, amb ordre i normes clares per a tothom”, on la construcció vagi a satisfer les necessitats de la població resident, “amb el medi ambient com una àrea transversal i que els espais protegits ho siguin de veritat i amb plans de gestió actius”, amb una neteja de qualitat i un control adequat de la contaminació lumínica i acústica.

L’alcalde vol “una administració propera a la gent i més sensible amb les necessitats socials”, i, en aquesta línia, es va comprometre a treballar per fer uns pressupostos “més oberts, més participatius amb una administració mes àgil, més ràpida en atendre les necessitats o en pagar les línies de subvencions, i on la contractació publica sigui més eficient” dintre la Corporació.

Com a una de les preocupacions principals del nou mandat, Josep Marí Ribas va assenyalar el problema de la falta d’habitatge a un municipi “on hi ha gent que dorm dins una furgoneta perquè encara no hem estat capaços d’equilibrar aquesta societat contrasta l’opulència d’un món, a voltes, de luxe i ostentació amb unes fines capes de persones que es troben, es senten més fràgils, més vulnerables i a qui primer hem de dedicar les nostres mirades”. “No tenim habitatges socials, ni de preu públic ni de lloguer ni d’emergència social ni de cap manera, però tenim autoritzades de fa temps, urbanitzacions de luxe amb preus prohibitius, posam cada dia més estrelles als nostres hotels però no tenim encara una residencia per a majors, ni centre de dia, i hem d’ampliar la cartera d’ajudes que sempre ens queden curtes per anar a comprar articles de primera necessitat al supermercat a gent que ho necessita”, va assenyalar, entre altres dèficits. “Som un paradigma dels contrastos socials i la nostra obligació és fer feina per llimar les diferències socials en primer lloc. Posar les persones en el centre de la nostra política” per assolir “un futur inclusiu, igualitari i amb les mateixes oportunitats per a totes i tots”, va dir.

Aquesta protecció s’ha d’estendre també a la defensa del medi ambient i el paisatge, l’ordenació del territori pensant amb les persones “i no en les plusvàlues de l’especulació urbanística ha de marcar el camí cap a un municipi modern, amb serveis, amb una economia diversa que regui el bosc sencer, el conjunt de la ciutadania, i no vuit o deu jardinets particulars”.

Marí Ribas va convidar a la ciutadania a “estar vigilants” del compliment de tots aquests compromisos “si trobeu que no anem bé, heu de dir-ho fort i clar. Nosaltres tenim una gran responsabilitat i mirarem de no defraudar”, va insistir, en un discurs que va voler tancar amb la senzilla sentència que li fa sa mare cada dia quan surt de ca seua: ‘Ves amb seny i fes cosa bona’”, un encàrrec que espera poder complir.