Noticias

Les Biblioteques de Sant Josep s’adapten a la nova normalitat recuperant la majoria dels seus serveis amb totes les garanties sanitàries i una cabuda que estarà limitada per garantir la distància de seguretat

30 juny, 2020

Les biblioteques municipals de Sant Josep s’adapten a la nova normalitat amb una sèrie de mesures que permetran garantir la seguretat de les instal·lacions però restablint la majoria de serveis aturats durant el confinament. Alhora, es manté també el servei de biblioteca a domicili, amb una elevada demanda mentre ha durat l’estat d’alerta, que es continuarà oferint fins el 18 de setembre.

En la nova situació, es recuperen el servei d’hemeroteca, tot i que per raons higièniques es demanarà fer-se netes les mans amb gel hidroalcohòlic i fer servir mascaretes per la consulta de premsa i revistes.

Així, pels usuaris que acudeixin pel servei de préstec serà obligatori fer servir la mascareta, atès que no es pot mantenir la distància de seguretat amb el personal de la biblioteca. Aquesta situació no es dóna als punts de lectura i a la sala d’estudi, fet pel qual no serà necessària la mascareta. Com l’espai és reduït, s’ha de respectar la norma de deixar sortir abans d’accedir tant a la Biblioteca Vicent Serra Orvay o a la de Sant Josep.

Torna a permetre’s l’accés lliure a la col·lecció de cada sala i el seu fons documental, tot i que amb algunes novetats en la gestió dels exemplars consultats, que s’hauran de dipositar en una caixa habilitada als espais de lectura on romandran en quarantena durant 24 hores.

Així mateix, es reobre la sala infantil, que es podrà fer servir amb una cabuda limitada a una unitat familiar alhora. En el cas que hi hagi més persones interessades en el seu ús, es limitarà el temps d’estada a 20 minuts per família. Val a dir que en aquest cas s’han de complir les mateixes indicacions que en l’accés a la resta del fons.

Les devolucions dels préstecs s’hauran de dipositar en una capsa habilitada a l’entrada de la biblioteca o a la bústia de retorn, on romandran en quarantena durant cinc dies.

Es manté el servei d’ordinadors, que es netegen després de cada ús. Igualment, es pot gaudir de la connexió Wifi gratuïta i del servei d’impressió de documents i escàner.

El servei de biblioteca a domicili es continuarà prestant fins el proper 18 de setembre com a mínim, atès la seva elevada demanda i el paper d’aquest servei per atendre les demandes de exemplars dels usuaris, als que estalvia la visita a la biblioteca.

L’horari d’estiu dels centres que depenen de l’Ajuntament de Sant Josep serà de 9 a 13.30 i estarà en vigor fins el 18 de setembre.