Noticias

Les obres de millora de l’espai esportiu de tir amb arc des Cubells s’han estrenat amb un stage d’arquers internacionals.

9 gener, 2019

 Aquest matí s’han presentat les obres de millora de l’esplanada exterior de les instal·lacions esportives de tir amb arc des Cubells.

A la presentació hi han assistit Vicent Torres, president del Consell d’Eivissa, Josep Marí, alcalde de Sant Josep, el director insular  de Turisme Vicent Torres ‘Benet’, Ana Ribas, regidora d’Esports de Sant Josep, Magali Foulon, presidenta del  Club de Tir Es Cubells i  Carlos Morillo,

Aquestes obres, que han tengut un cost de 140.649,43 euros, han estat subvencionades íntegrament pel Consell Insular en el marc d’una línia subvencions i col·laboració amb les entitats locals per a la millora d’infraestructures esportives que afavoreixin la desestacionalització  turística.

Precisament aquests, dies seleccions de tir amb arc de diferents països com França, Itàlia i  Dinamarca i arquers de la selecció espanyola provinents del CAR de Madrid i la Blume de Barcelona estan podent gaudir dels entrenaments en el nou camp exterior.

Les obres han consistit el condicionament de l’esplanada, retirant la gespa artificial i  anivellant el terreny, tot substituint l’antic sol per un paviment asfàltic de 5 cm d’espessor que garantirà una correcta escorrentia de les aigües pluvials sobre el que s’ha instal·lat un nou paviment sintètic. A més, s’ha renovat la gespa, que ja es trobava molt deteriorada, per una de nova de 12mm de gruix que garantirà unes condicions d’ús òptimes.

El president ha destacat que “un dels objectius del Consell Insular és la promoció turística de l’illa com a destinació esportiva, perquè aporta un turisme de qualitat i que ens visita fora dels mesos de temporada alta”. Segons ha explicat Vicent Torres, el Consell d’Eivissa ha destinat durant aquest mandat un total de 3.750.000 euros a inversions de millora d’instal·lacions esportives dels cinc municipis de l’illa, com aquesta des Cubells.

Per la seva part l’Alcalde ha mostrat la seva absoluta satisfacció amb iniciatives d’aquest tipus que permeten als esportistes d’alt nivell fer d’Eivissa un lloc perfecte tant per pretemporades com per a la celebració  de campionats. “És una gran oportunitat  pels nostres esportistes poder competir i  entrenar amb diferents seleccions internacionals. Aquesta col·laboració amb el Consell per a la millora  d’aquest espai  de tir a Es Cubells te una doble vessant, d’una banda promou  l’esport  i  d’altre posa en  valor el  nostre municipi. Estam molt contents, el  tir amb arc des Cubells es un referent a l’illa i  un orgull per a mi  com Alcalde del  municipi  poder dotar els nostres esportistes d’unes instal·lacions amb les millors condicions per a que els esportistes  i  el  tir amb arc continuï creixent”

Tant Foulon  com Morillo han destacat el  bon ambient aquests dies entre els esportistes internacionals. “Estan molt contents pel clima envejable d’Eivissa però sobretot per la qualitat d’aquestes instal·lacions des Cubells. Aquesta millora també repercuteix en els nostres entrenaments diaris, és una garantia de qualitat  que ens permet convidar altres equips, fomentant les competicions nacionals i  internacionals donat que el  camp  exterior compleix amb la distància de 70 metres del  punt de tir fins la diana, que és la que es fa servir per a les proves oficials”.