Noticias

L’espectacle de teatre infantil ‘Luppo’, el conte fantàstic de la companyia Baobab Teatro premiat a diversos festivals, es representa el diumenge 25 d’octubre al Centre de Cultura Can Jeroni

23 octubre, 2020

La companyia Baobab Teatro recala aquest cap de setmana a Sant Josep per representar el seu guardonat espectacle ‘Luppo’, un conte fantàstic recomanat per a infants a partir de 4 anys i públic adult, que es podrà veure al Centre de Cultura Can Jeroni el diumenge, 25 d’octubre, a les 12.30 hores. Amb motiu de les restriccions d’accés en vigor per la pandèmia, s’ha de reservar invitació per a la representació prèviament a través del web cultura.santjosep.org.

Segons Baobab Teatro, ‘Luppo’ parla «del cicle de la vida, l’afecció a les altres persones, en particular als nostres majors, i de la importància de les històries que construïm al llarg de la vida». L’obra va obtenir el premi al millor espectacle infantil a la Feria del Teatro de Ciudad Rodrigo 2015 i va ser finalista l’any següent als premis MAX, els de més prestigi de tot l’Estat destinats al món del teatre, en la categoria de Millor Autoria Teatral.

Luppo és un home gran que viu sol i tots els dies, a les 12 en punt del migdia, encén el seu gramòfon per escoltar òpera. Sempre la mateixa cançó. Té un amic, en Tulún, un indant que també tots els dies li porta els queviures i el diari. I tots els dies en Luppo li explica una història de la seva vida. Un matí, Tulún arriba amb la compra i en Luppo no hi és…

L’obra, d’uns 50 minuts de durada, combina a l’escenari actors-manipuladors i els personatges, titelles fetes íntegrament de cartró, com l’escenografia i l’atrezzo. El cartró, material quotidià, vulgar i sense atractiu a priori, pren rellevància a ‘Luppo’ per definir un espai acollidor i familiar.

S’ha de sol·licitar invitació per poder assistir a la representació, que es poden obtenir seguint les instruccions disponibles a cultura.santjosep.org. Es recomana l’assistència de només un adult que acompanyi als menors, amb un màxim de tres invitacions per cada correu electrònic, degut a la reducció d’aforament actualment en vigor. En aquesta representació s’aplicaran les recomanacions vigents en materia de prevenció de la COVID-19.