Noticias

Rutes de Marxa Nòrdica, les excursions gratuïtes al llarg de l’hivern i part de la primavera pel municipi

22 setembre, 2022

L’Ajuntament organitza una altra edició de les Rutes de Marxa Nòrdica, les excursions gratuïtes al llarg de l’hivern i part de la primavera pel municipi

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha anunciat una nova edició del programa de les Rutes de Marxa Nòrdica. Aquestes excursions gratuïtes enguany es fan des de setembre fins a abril de l’any 2023, començant un mes abans que anteriors ocasions, i permetent «descobrir i conèixer el nostre municipi amb tot el patrimoni cultural i natural que tenim, gaudint de la nostra terra, a més de fer l’esport més saludable que hi ha, un dels que més beneficis ens porta i que gairebé qualsevol persona, tingui l’edat que tingui, pot practicar sense problemes» ha afirmat el regidor d’Esports, Patxi Vives.

Les sortides es realitzaran un diumenge de cada mes a les 10.00 hores, començant aquest proper dissabte, 24 de setembre, que de manera excepcional la sortida serà a les 17.00 des del cementiri de Sant Josep en una ruta d’una dificultat mitjana recorrent aquesta parròquia. La segona sortida, programada pel diumenge 16 d’octubre, serà des de l’era de l’antic munt de sal des Pantano, a ses Salines, i recorrerà diversos punts del Parc Natural. Al novembre tindrem la tercera ruta, el dia 13, que sortirà des del bar Stop a l’encreuament de Platges de Comte i Cala Tarida i l’última de l’any 2022 serà el diumenge 18 de desembre que sortirà des de les oficines municipals de Cala de Bou.

L’any 2023 s’estrenarà a finals de gener amb una excursió per Sant Agustí de nivell mitjà de dificultat. Al febrer es farà una pujada fins a sa Talaia en el marc dels actes programats pel Sant Josep Contra el Càncer, mentre que a meitat de març la ruta es traslladarà a les platges de ponent amb altra excursió de dificultat mitjana que sortirà des de Cala Bassa. Finalment el programa d’excursions s’acomiada amb una ruta per l’entorn de Sant Jordi sortint de Can Guerxo el dia següent a la Diada d’aquesta població.

Com a novetat, enguany s’ha afegit una ruta que recorrerà formentera. Serà el proper 22 d’abril de 2023 però encara està per definir l’hora i el punt de trobada a la Pitiüsa del sud.

Per participar en les excursions serà necessària la inscripció prèvia. Les persones interessades podran adreçar-se als dos punts d’inscripció: la Piscina Municipal de Sant Josep (971 801 504) i el Poliesportiu Municipal Can Guerxo (971 308 286), tot i que també poden fer-ho assistint al punt de sortida 30 minuts abans de l’inici de cada caminada.

Per facilitar les rutes, els bastons de marxa nòrdica seran d’us obligatori. L’Ajuntament els proporcionarà a tots aquells que no en disposin abans de fer la sortida.