Notícies

Sant Josep acorda sol·licitar al Consell d’Eivissa unes normes provisionals que substitueixin el planejament urbanístic vigent

31 maig, 2024

La suspensió de la normativa urbanística vigent des de l’any 1986 i la petició d’una adaptada als nous temps contempla els requeriments de la màxima institució insular

El Ple de maig també ha aprovat la creació de 15 noves llicències de taxi una vegada s’aixequi la moratòria que actualment aplica el Govern de les Illes Balears

Lourdes Marí Tur ha pres possessió a la sessió plenària d’avui com a regidora de Promoció Empresarial i Transports 

El Ple de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha aprovat avui sol·licitar al Consell Insular d’Eivissa la suspensió del planejament urbanístic vigent al municipi des de l’any 1986, una norma que, degut a la seva antiguitat, impedeix una correcta gestió de les necessitats urbanístiques que existeixen actualment. Una acció que anirà acompanyada de l’aprovació d’unes normes provisionals consensuades amb el Consell d’Eivissa, que seran vàlides fins a l’aprovació definitiva d’un nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

Tal i com ha recordat l’alcalde de Sant Josep, Vicente Roig, aquesta sol·licitud ja es va aprovar de manera inicial la passada legislatura, concretament el 28 de novembre de 2022, “amb un ampli acord”. No obstant, nova normativa sobrevinguda posterior a aquesta aprovació ha provocat la realització d’una sèrie de modificacions.

“Durant els darrers mesos s’ha respost a una sèrie de requeriments del Consell, s’han fet les memòries ambiental i econòmica de tot el que implica aquesta norma, s’ha mantingut un contacte estret amb l’organisme insular per acordar els termes d’aquestes normes i, tal volta el més important, s’han implicat activament tots els tècnics de l’Ajuntament, perquè abans no se’ls havia tingut en compte correctament”, ha exposat Roig, a la vegada que ha destacat que “tothom ha fet les seves aportacions. Malgrat això, les modificacions que s’han fet son mínimes i sempre atenent-se a la realitat i les necessitats”.

L’alcalde ha destacat de la suspensió de l’actual plantejament urbanístic i l’aplicació de les normes provisionals el fet que “permetran que aquells terrenys destinats inicialment a equipaments turístics puguin destinar-se a la construcció d’HPO, habitatge taxat o, inclús, residències per a treballadors temporals, una modificació que també recull el decret d’habitatge del Govern balear”. Vicente Roig ha explicat que “aquestes residències permetran a les empreses tenir espais dedicats únicament a residència dels seus empleats i ajudaran a retornar al mercat habitatges”.

Una vegada conclòs el ple es farà la certificació i es remetrà al Consell Insular d’Eivissa perquè aquesta aprovació, que depèn del Ple de la màxima institució insular, pugui dur-se a terme quan abans.

 

Noves llicències de taxi

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia també ha aprovat a la sessió plenària celebrada avui la creació de 15 noves llicències fixes de taxi al municipi, responent així a les demandes del sector i d’acord amb els estudis de necessitats i econòmics amb que compta el consistori.

10 d’aquestes llicències corresponen a vehicles de tipus general i cinc a vehicles adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

Tal i com ha defensat l’alcalde, Vicente Roig, l’objectiu de dur avui aquest punt al Ple, malgrat la moratòria en la concessió de llicències aprovada pel Govern balear, és el “d’avançar-se”. “D’aquesta manera -ha desenvolupat Roig- una vegada s’aixequi la moratòria, amb només un acord de Junta de Govern, podrem iniciar el procés d’adjudicació”.

 

Presa de possessió

Avui ha pres possessió del seu càrrec de regidora Lourdes Marí Tur, assumint així les àrees de govern de Promoció Empresarial i Transports, en relleu d’exregidor Esteban Marí, que va renunciar al seu càrrec el passat mes d’abril per “motius personals”.

Lourdes Marí ha expressat la seva “il·lusió per assumir aquest repte que és per mi treballar, junt amb tot l’equip, pel present i pel futur de Sant Josep”.