Notícies

Sant Josep celebra el Dia Internacional del Reciclatge amb activitats dirigides a les escoles i instituts del municipi

15 maig, 2024

Les diferents iniciatives tindran lloc els dies 17 i 24 de maig a Sant Jordi i Sant Agustí

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Litoral, informa que el proper divendres, 17 de maig, amb motiu del Dia Internacional del Reciclatge, s’han organitzat diferents activitats a Sant Jordi amb la voluntat de seguir treballant en la conscienciació de la ciutadania sobre la importància del reciclatge.

Per a celebrar aquest dia, el departament de Medi Ambient ha organitzat una sèrie d’activitats per als alumnes dels centres educatius de primària i secundària del municipi. És una jornada dirigida al públic escolar del Municipi, amb qui l’ajuntament ha contactat i ha organitzat la visita als punts on es realitza la jornada.

Donada la demanada dels centres escolars, aquesta celebració es durà a terme el mateix dia 17 a Sant Jordi, però a més, una setmana després, el divendres 24 de maig, també es desenvoluparà a la zona de Sant Agustí. En tots dos casos, les activitat tindran lloc entre les 9:30 i les 13:30 hores.

A Sant Jordi hi ha confirmada la participació del CEIP Can Raspalls, del CEIP Can Guerxo, i de l’IES Algarb. Per la seva banda, a Sant Agustí, de moment, ha confirmat la seva participació el CEIP Es Vedrà.

 

Què farem?

Els alumnes dels centres inscrits per participar en aquesta jornada, gaudiran de diferents tallers i activitats, entre els quals cal destacar:

  • Activitat de reutilització d’envasos: Aprendre a fer una cartera amb tetrabricks.
  • Activitat de reciclatge de paper: Aprendre a fer paper a partir de paper prèviament usat.
  • Activitat de fer compost.
  • Activitat de reciclatge de vidre: Polseres amb boletes de vidre reciclat.
  • Activitat de Separació de Residus: Aprendre a separar els residus correctament.
  • Visita a la Deixalleria Mòbil.

 

Les activitats combinaran manualitats i jocs per fomentar la participació dels alumnes, que també hauran de resoldre enigmes i preguntes relacionades amb les matèries de cadascun dels tallers.

El departament de Medi Ambient presenta aquest conjunt d’activitats, tallers i dinàmiques per apropar i comprendre millor com funciona el reciclatge dels residus i comprovar que gràcies al reciclatge diferents residus poden convertir-se en altres coses.

Es comptarà amb la participació de la Xarxa Insular de Deixalleries, que acompanyaran la jornada del dia de reciclatge amb la Deixalleria mòbil al costat de la plaça de Sant Jordi.

A més, per a la realització del taller de compostatge, es comptarà amb la col·laboració de l’Associació Amics de la Terra Eivissa, que ha cedit materials per a poder desenvolupar l’activitat.

L’objectiu de les activitats és crear consciència en els nens sobre la importància del reciclatge per a la sostenibilitat del nostre planeta.

Aprofitant la celebració mundial del Dia Internacional del Reciclatge, es pretén transmetre a les noves generacions l’entusiasme per reciclar, reflexionar sobre la seva importància i reincidir en la necessitat d’actuar amb responsabilitat per aproximar-nos a aquelles petites passes que fan grans canvis.

De forma amena i dinàmica s’ensenyarà als més joves com els residus poden tenir una altra vida si es separen de forma adequada i com petits canvis a casa poden tenir una repercussió important en el medi ambient.