Notícies

Sant Josep celebra el Dia Mundial contra el càncer amb més de 200 persones realitzant llaços humans commemoratius

4 febrer, 2024

Aquesta activitat s’ha emmarcat en el programa Sant Josep contra el Càncer, culminant un calendari d’activitats que començà el passat 1 de febrer

El programa de Sant Josep contra el Càncer, organitzat per l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, ha celebrat avui el seu darrer dia d’activitats simbolitzant diversos llaços humans commemoratius de la lluita contra aquesta malaltia en què hi ha participat més de 200 persones. Aquesta jornada ha estat protagonitzada per les Associacions contra el càncer de les Pitiüses qui durant tot el matí han compartit la seua activitat a través de taules informatives. Seguidament, han protagonitzat, conjuntament amb l’alcalde del municipi, Vicente Roig, i la regidora d’Acció Social, Marilina Serra, la lectura del manifest i, seguidament, la representació de diversos llaços de colors simbolitzant tots aquells moviments de lluita contra els diferents tipus de càncer.

En aquest text, s’ha expressat “la travessia emocional i espiritual que requereix de comprensió i suport per part de les persones que envoltam a qui pateix aquesta malaltia” i s’ha posat de relleu “la importància d’estar al costat de qui lluita per vèncer aquesta malaltia”. Per tot això s’ha recordat als malalts i a les seus famílies que “ningú està tot sol davant aquesta malaltia, en què sempre algú camina al nostre costat”.

Per la seua banda l’alcalde Vicente Roig, ha expressat el seu “més sincer agraïment a tots els professionals de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera que es deixen la pell per aconseguir que cada dia hi hagi més casos d’èxit i de superació quan parlam de càncer a la nostra illa”. Igualment, l’alcalde ha volgut posar de relleu “la feina d’acompanyament absolutament necessària que realitzen totes les associacions que estau aquí avui”.

L’acte d’avui ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), l’Associació Pitiüsa d’Ajuda als Afectats de Càncer (APAAC), l’Associació Elena Torres per a la investigació per a la detecció primerenca del càncer, l’Associació de Pares de nens amb Càncer de Balears (ASPANOB), Ibiza y Formentera contra el Cáncer (IFCC) i l’Associació Espanyola de Càncer de Mama Metastàsic. Igualment, l’acte d’avui ha comptat amb representació de l’Associació de Dones de Cala de Bou, l’Associació de Voluntaris d’Eivissa i el Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de les Illes Balears (COFIB).

Enguany, com a novetat, el programa Sant Josep contra el Càncer ha comptat, per primera vegada, amb la col·laboració de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera que protagonitzà una mesa rodona el passat divendres 2 de febrer a l’auditori Caló de s’Oli on van participar l’oncòleg de l’Àrea de Salut Diego Iglesias, els metges de família Adrián Mateos i Alfredo Cenarro, les infermeres Marga Joaniquet i Ana María Jiménez López i la psicòloga de l’Associació Espanyola contra el Càncer Paloma Medina i la de l’Associació Pitiüsa d’Ajuda als Afectats pel Càncer (APAAC), Paula Romera.

L’Ajuntament i les diferents associacions volen agrair als mitjans de comunicació la seva cobertura i suport continu en la difusió d’aquest esdeveniment.