Notícies

Sant Josep de sa Talaia homenatja el flamenc a l’Auditori de Caló de S’Oli amb el ‘Dia del Flamenc’

13 novembre, 2023

El municipi josepí se suma a la celebració internacional del Dia del Flamenc amb la  participació especial de l’acadèmia Are-T. 

El cap de setmana que ve, l’Auditori de Caló de S’Oli s’omplirà de passió i tradició  flamenca per commemorar el Dia Internacional del Flamenc, una manifestació cultural  declarada Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO el 16 de novembre de 2010. Des  de llavors, el món ret homenatge a aquest art excepcional cada any.

En col·laboració amb l’Escola de Dansa Are-T, el Departament de Cultura de  l’Ajuntament de Sant Josep ha preparat una programació cultural que promet submergir  els assistents en la riquesa i complexitat del flamenc.

“El flamenc una de les manifestacions culturals més riques i complexes, un art basat  arrels, puresa i tradició, però cada dia continua evolucionant sense perdre el toc  avantguardista que el caracteritza”, ha explicat la regidora de Cultura, Patrimoni i  Educació de Sant Josep de sa Talaia, en la presentació del programa, junt amb la  directora d’Are-T, Bárbara Gordaliza.

La cita començarà dissabte amb l’actuació estel·lar de Manuel Márquez de Manrique,  professor de cant flamenc, tècnica vocal i guitarra del Conservatori Superior de Música  Rafael Orozco de Córdoba. Amb el títol “Flamenc: De Tu Mano Yo Voy”, Márquez  presentarà un espectacle captivador, acompanyat a la guitarra per Eduardo Mendoza i  amb la gràcia del ball a càrrec de Dalia Sánchez.

Per subratllar la importància d’enfortir les bases de la cultura, al final de l’espectacle  s’uniran a l’escenari les alumnes d’últim curs de l’Acadèmia de Ball Are-T.

La celebració continuarà diumenge, on les alumnes de flamenc de l’Acadèmia Are-T  oferiran diverses actuacions que capturaran l’essència d’aquesta forma d’art. La  directora de l’acadèmia dirigirà l’esdeveniment, assegurant una presentació plena  d’autenticitat i passió.

Detalls de l’esdeveniment: 

  • Data: 18 de novembre
  • Hora: 20:00 
  • Espectacle Flamenc de Manuel Márquez 

o Acompanyat a la guitarra per Eduardo Mendoza i com a bailaora, Dalia  Sánchez

o Col·laboració especial de l’Acadèmia Are-T i altres sorpreses

o Entrada lliure fins a completar aforament

  • Data: 19 de novembre 
  • Hora: 09:30 
  • Commemoració del Dia Internacional del Flamenc amb l’Acadèmia Are-T 

o Espectacle i col·loqui amb les alumnes de l’Acadèmia a l’exterior de  l’Auditori

o Entrada lliure fins a completar aforament

Sant Josep de sa Talaia convida tots els amants de la cultura a submergir-se en la passió  del flamenc i unir-se a aquesta celebració única a l’Auditori de Caló de S’Oli.