Notícies

Sant Josep es presenta com un poble de cinema a la fira Fitur 2023

23 gener, 2023

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la Sant Josep Film Office, ha gestionat 63 peticions de rodatges de cine i sessions de fotografia professional durant l’any passat. I no és estrany, com ha dit el regidor de Turisme, Eduardo Sánchez, aquest matí al saló internacional de turisme Fitur 2023, a Madrid, en la presentació de la campanya ‘Sant Josep, un poble de cine’ perquè el municipi «recull les postals més espectaculars de l’illa i una varietat d’escenaris que el fan el lloc idoni per a qualsevol treballa audiovisual». L’acte ha comptat amb la presència de l’actor Miguel Ángel Silvestre, que ha acudit convidat per l’alcalde, Ángel Luis Guerrero, a donar suport a la iniciativa i a compartir la visió que té d’un municipi «que ofereix oportunitats per a tothom» i del que s’ha mostrat «profundament enamorat des del primer moment», tan com per dessitjar arrelar a Sant Josep i quedar-s’hi a viure, com ha anunciat.

I per il·lustrar el potencial del municipi pel setè art, en la presentació a l’estand d’Eivissa a la principal trobada amb el mercat turístic estatal s’ha pogut escoltar l’experiència d’un actor, Jesús Lloveras (‘La Casa de Papel’, ‘Tercer grado’) que debuta en la direcció amb ‘La corriente’, un film que ha rodat a escenaris josepins i en el que ha trobat «un aliat clau» en la Sant Josep Film Office, que li ha prestat tot l’ajut per trobar les localitzacions ideals i gestionar les autoritzacions per rodar cada escena, fet pel qual ha donat les gràcies a l’Ajuntament i als departaments de Cultura i Turisme de Sant Josep.

Lloveras també ha compartit amb el públic la bona notícia que el seu film s’estrena el proper 10 de febrer al festival de cinema de Santa Bàrbara, «un dels més prestigiosos dels Estats Units», el que promet ser un bon auguri per aquesta història de descobriment personal que s’endinsa en la pèrdua que han patit els protagonistes. És el nexe entre els tres jóvens que es deixen portar sense rumb i acaben a Eivissa a la recerca d’un canvi en plena pandèmia. Gonzalo Bouza encarna Julio, Alicia Lorente és Alba i Lloveras es posa en la pell de Carlos en un projecte de cinema independent que s’ha escenificat per a la càmara amb el rerafons dels paisatges més bells que ofereix Eivissa.