Notícies

Sant Josep inicia una nova campanya d’identificació i esterilització de gats amb l’objectiu de garantir la seva protecció

16 abril, 2024

La campanya està dirigida a tots els ciutadans empadronats al municipi de Sant Josep de sa Talaia i és necessari tenir un mínim de tres gats per poder participar-hi

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Litoral, informa que a partir de demà, dimecres 17 d’abril, amb la voluntat de seguir treballant en la protecció dels animals domèstics del municipi, s’inicia la campanya d’identificació i esterilització de gats 2024.

Aquesta iniciativa respon a les obligacions de la nova Llei 7/2023 de protecció dels drets i benestar dels animals, que estableix que els gats han d’estar esterilitzats i identificats mitjançant un microxip. Es tracta de la primera d’una sèrie de campanyes que es volen desenvolupar en els propers anys per tal de donar compliment a aquesta normativa i per tal de garantir la protecció dels animals domèstics.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Litoral, Felicia Bocú, ha declarat que “el departament de Protecció Animal s’està bolcant en el benestar dels animals, perquè sabem que és un assumpte que mereix especial atenció”. En aquest sentit, ha explicat que a través d’aquesta campanya “no només posem sobre la taula eines i ajudem els propietaris de gats domèstics, sinó també potenciem la protecció de les colònies felines que habiten al nostre municipi”.

 

Requisits

La campanya d’identificació i esterilització de gats 2024 està dirigida a tots els ciutadans empadronats al municipi de Sant Josep de sa Talaia i és necessari tenir un mínim de tres gats per poder participar-hi.

Les persones que ho desitgin han de concertar cita a alguna de les tres clíniques veterinàries adherides a la campanya, justificar la residència al municipi, complimentar un formulari que se’ls facilitarà i, posteriorment, lliurar els animals a la clínica veterinària i recollir-los quan se’ls comuniqui.

 

Clíniques adherides

Hi ha tres clíniques veterinàries adherides a la campanya, distribuïdes a tres dels principals nuclis poblacionals del municipi: Sant Josep, Sant Jordi i Port des Torrent:

  • Clínica veterinària Sant Jordi:  Carrer del Timbal, 32 – Tel:  971 396 138
  • Clínica veterinària Sant Josep: Carrer del Metge, 7 – Tel: 971 800 812
  • Clínica veterinària Port des Torrent: Av. Sant Agustí, 216 – Tel:  659 000 874

 

Cinquena campanya

Aquesta és la cinquena campanya d’esterilització i/o identificació de gats que es realitza des de l’any 2020. Durant els anys anteriors, l’ajuntament ha invertit aproximadament uns 100.000 € que han permès més de 900 actuacions entre esterilitzacions i identificacions.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sant Josep està duent a terme altres campanyes per animals domèstics com poden ser el repartiment de bosses i botelletes per la recollida i neteja dels excrements de cans a la via pública.