Noticias

Sant Josep posa en marxa una campanya de control d’animals domèstics.

27 desembre, 2018

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha posat en marxa una campanya de control dels animals domèstics i el seu benestar. El principal  objectiu és comprovar que els animals es trobin  en bon estat i que els seus propietaris disposin de tota la documentació  necessària.

D’altra banda també s’està fent un seguiment de l’obligatorietat que tenen les persones propietàries de recollir els excrements dels seus animals quan els porten a passejar per la via pública donat el  fet que s’han detectat alguns llocs, especialment a les zones costaneres (zones rocoses properes a les platges i litoral en general) on els animals deixen la seva “empremta” sense que els propietaris se’n preocupin, en el que des de l’Ajuntament es considera una mostra d’incivisme, falta d’higiene i de respecte cap a les persones usuàries d’aquests espais comuns.

Com a conseqüència  de les tasques de vigilància en les darreres setmanes s’han obert 8 expedients sancionadors per incompliment de la normativa sobre animals domèstics, amb sancions que poden arribar a més de 2.000 €. Les infraccions han estat majoritàriament per portar cans sense lligar a la via pública i per no recollir els excrements dels animals.

A més a més, en el cas dels cans de races potencialment perilloses la Policia Local  ha interposat 6 denúncies per no disposar de llicència municipal, per dur l’animal lliure i sense morrió i per no disposar de microxip o cartilla sanitària.

Des del  consistori  josepí es vol recordar als propietaris de cans que tenen l’obligació de dur els animals  lligats a la via pública, a més han de dur microxip i disposar de la corresponent cartilla sanitària.

En el cas dels cans de raça potencialment perillosa, a més, es obligatori l’ús de morrió i disposar de llicència per a la seva tinença. Per a tots els casos és obligatòria la recollida dels excrements que els animals deixin a la via pública, sigui quin sigui l’espai, i incloses totes les zones costaneres.