Notícies

Sant Josep presenta les III Jornades Flamenques i la 2ª edició del Sol Post a s’Oli Fest, les dues grans apostes musicals d’estiu

2 juliol, 2024

L’Auditori Caló de s’Oli acollirà les Jornades Flamenques el proper cap de setmana i serà escenari dels concerts del ‘Sol Post’ durant els mesos sencers de juliol i agost

L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, a través de la regidoria de Cultura, Educació i Patrimoni, ha presentat les dues grans apostes culturals d’àmbit musical que s’han organitzat per dinamitzar la programació d’aquest estiu a l’Auditori Caló de s’Oli: les Jornades Flamenques i el festival Sol Post a s’Oli Fest.

A la presentació han acudit la regidora de Cultura, Educació i Patrimoni, María José Ríos, el coordinador de Cultura de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia, Bartomeu Tur, i els artistes flamencs Penélope Tafur i Manuel de Lola.

“Són dos pilars fonamentals per enriquir d’oci i cultura a través de la música el nostre municipi els mesos d’estiu, quan més afluència de turistes tenim i quan més temps lliure i ganes de gaudir tenen els nostres vesins. Dues apostes molt fortes, no només perquè es celebren a unes dates clau, sinó també per l’inigualable escenari i, com no, el nivell dels artistes que són, al cap i a la fi, els grans protagonistes”, ha declarat la regidora de Cultura, Educació i Patrimoni de Sant Josep de sa Talaia, María José Ríos.

 

III Jornades Flamenques

Les Jornades Flamenques celebren enguany la seva tercera edició avalades per un gran èxit de participació i crítica els anys anteriors. Tindran lloc el proper cap de setmana, els dies 5, 6 i 7 de juliol.

Enguany, l’àrea de Cultura ha decidit comptar amb grans professionals en el flamenc i també perfils joves amb molt de talent, que són mostra del veritable futur d’aquest estil musical i de dansa.

El plat fort el servirà dissabte 6 de juliol, a les 20:30 hores, La Cuarta Cuerda, un grup sevillà revelació al panorama musical nacional que cada vegada esta adquirint més rellevància. Mostra d’això són els més de 180.000 seguidors amb què compta actualment el grup al seu Instagram i com les seves composicions cada vegada s’escolten més entre el públic.

També és destacable la presència eivissenca a través del quadre flamenc de Penélope Tafur, que actuarà divendres 5 de juliol, a les 20:30 hores, i de l’eivissenc Manuel de Lola, que actuarà diumenge amb la companyia sevillana En Clave de Flamenco, o les activitats complementàries als concerts com la conferència que hi haurà dissabte abans del concert dels sevillans.

La artista flamenca Penélope Tafur ha declarat que “a Eivissa no hi ha cultura de flamenc i gràcies a iniciatives com aquesta s’està obrint a poc a poc. Hem de saber apreciar-lo tant com s’aprecia fora d’Espanya i sentir-nos orgullosos. Em sent molt agraïda que hagin comptat amb mi per aquesta iniciativa tan especial i en un moment tan important”.

Per la seva part, l’artista Manuel de Lola ha aprofitat l’ocasió per posar en relleu el que considera “una oportunitat important per a balladors com nosaltres, que som d’aquí, però també per acollir figures importantíssimes de fora, i així demostrar un flamenc de nivell. A Eivissa agrada el flamenc, però falta més cultura. Gràcies a les Jornades Flamenques això és cada vegada més possible”.

El coordinador de Cultura de Sant Josep, Bartomeu Tur, ha explicat que les Jornades Flamenques “són una gran aposta que fem per una disciplina que, recordem, és patrimoni immaterial de la humanitat, en la que s’hi formen i s’hi troben arrelades moltes famílies nascudes o residents a Eivissa” i que “són un important complement a la resta de propostes musicals i culturals que desenvolupem al llarg de tot l’any a Sant Josep de sa Talaia”.

 

Sol Post a s’Oli Fest

El cicle musical Sol Post a s’Oli Fest brinda una programació musical per a tots els públics i també molt cridanera per als turistes, que s’inicia aquest cap de setmana i s’allargarà els mesos de juliol i agost. Uns concerts acompanyats de food trucks i amb la millor posta de sol de l’illa d’Eivissa de fons, ja que es celebraran cada dissabte a les 20 hores.

Aposta per una gran varietat de grups, destacant entre ells els joves Yacaré i Andrés Coll & Carlos Sarduy “Café Dakar”. No obstant això, un dels plats més forts del Sol Post serà el Canijo de Jerez, que tanca l’edició d’enguany tornant a impregnar d’aires flamencs, més enllà de les Jornades Flamenques, l’escenari exterior de Caló de s’Oli.

El gadità, però, no serà l’únic concert multitudinari, ja que al cartell figura un “artista sorpresa” que de ben segur causa molta sensació entre els joves i que properament descobrirem.

La programació la completen els grups Awakate, Hostal Pascual, Bohemios Autorizados, The Groovy Brothers i Ichos.

“Des del departament de cultura apostem, com sempre, per la varietat, per això presentem un cartell amb nombrosos estils, grups tant d’aquí com de fora, i plats forts amb els quals volem enriquir i dotar de rellevància i identitat pròpia aquest festival”, ha declarat el coordinador de Cultura, Bartomeu Tur.