100 dies de legislatura centrats en l’aigua, la convivència i el benestar social

L’alcalde de Sant Josep, Josep Marí Ribas, ha fet aquest matí un balanç dels 100 primers dies de legislatura, acompanyat de la 2a tinent d’alcalde, Paquita Ribas, i de la regidora de Benestar Social, Ana Ribas. Aquesta darrera ha substituït el primer tinent d’alcalde, que no ha pogut assistir-hi perquè ha estat pare aquest matí.

L’alcalde ha destacat que tot l’equip de govern ha fet molta feina, “sobretot centrada en els temes que preocupen la ciutadania: la gestió de l’aigua, la convivència i l’àrea de benestar social”. “Com a alcalde, solucionar el problema de l’aigua és el meu objectiu número 1 durant aquesta legislatura. Hem fet moltes gestions, com ja sabeu, perquè una part del problema és que la solució no passa només per l’Ajuntament, sinó també pel Govern balear i central”, ha assegurat.

Marí Ribas ha fet un resum de les principals actuacions que s’han fet en matèria d’aigua: S’estan a punt de licitar les obres de renovació de la xarxa d’aigües a diferents punts del municipi. També el mes que ve s’iniciaran les obres d’interconnexió amb les dessaladores. A més, s’han fet gestions al més al nivell perquè es posi en marxa la dessaladora de Santa Eulària (de fet va ser un dels temes que va tractar la presidenta de les Illes a la seva primera reunió amb el president del Govern). Fianlmente, en una clara aposta per la transparència, s’han mantingut reunions informatives amb els vesins i vesines del municipi.

“Seguim tenint alguns problemes importants, sobretot pel que fa a remors, ocupació de platges i transport il.legal de viatgers, els anomenats ‘taxis pirata’, contra els ha s’han posat un total de 134 denúncies aquesta temporada”’, ha explicat. La segona tinent d’alcalde ha afegit que també s’han enviat a desballestar 24 vehicles retirats i n’hi ha 22 més que seran subhastats pròximament.

L’alcalde ha assumit que un dels temes més complicats ha estat la gestió de platges. “Som conscients de què s’han comès abusos en l’ocupació de l’espai públic -hi hem actuat- i també hi ha hagut molts problemes amb el servei de socorristes. Ara tenim tot un hivern per endavant per preparar la temporada vinent i ja estem feina en aquest sentit”, ha dit. Paquita Ribas ha destacat que s’han obert un total de 30 expedients a concessionaris d’hamaques per excés d’ocupació de les platges. També hi ha 3 expedients contra l’empresa de salvament marítim per incomplir el contracte.

Respecte a activitats, hi ha hagut actuacions contundents, com el tancament de 3 locals per no tenir llicència. A més, segons ha explicat la segona tinent d’alcalde, s’han iniciat 12 expedients per problemes incomplir la normativa de remors.

Ciutadania i Benestar

Pel que far al tercer gran blog, l’àrea de Ciutadania, la regidora de Benestar Social ha destacat que “és una de les més importants per a l’Ajuntament”.

En el tema de l’educació, se segueix apostant per les ajudes a la compra de llibres a Secundària, les beques per als millors expedients universitaris i el suport als alumnes amb més dificultats. També s’han invertit 100.000 euros en millores a les escoles.

En benestar social, una de les altres prioritats, s’està treballant en plans d’Igualtat, Voluntariat i atenció a la Dona. A més, pròximament se signarà un conveni amb Endesa per evitar talls de llum a les persones que no poden assumir el cost de la factura.

En l’àmbit cultural i de patrimoni, s’està treballant per la rehabilitació d’espais, com Can Jeroni, que s’obrirà pròximament, i l’adequació de camins i senders a la zona de Sa Pedrera i la torres des Savinar, una de les més atractives turísticament del municipi.

En turisme, aquest estiu s’ha obert una nova oficina a Platja d’en Bossa l’Ajuntament ha cedit un espai per una oficina de la Guàrdia Civil.