El Festín reuneix 30 companyies de teatre infantil aquest cap de setmana a Sant Jordi

 Sant Jordi acull aquest cap de setmana la 24 edició de ‘El Festín’, el popular festival de teatre infantil i juvenil, que enguany arriba amb una programació més completa que mai. Un total de 30 grups i 300 persones hi participen, oferint un ampli ventall d’actuacions de teatre, dansa, circ, màgia, clowns a càrrec de companyies procedents tant d’Eivissa com de diferents punts de l’Estat: Mallorca, Catalunya, Sevilla i .València. A més, hi haurà un grup de teatre d’Anglaterra. Les actuacions es tendran lloc del dia 17 al 26 de juny a la carpa instal·lada a Sant Jordi i l’entrada és gratuïta.

La regidora d’Educació i Joventut, María José Guisado, ha explicat aquest matí en la roda de premsa celebrada al casal juvenil Xerinol.la que el Festín va néixer “com un punt de trobada d’actors i actrius més petits del municipi i de l’illa”. Amb els anys, s’ha convertit en “un dels festivals de teatre més longeus de la nostra comunitat i en un referent a Espanya, ja que són moltes les companyies que volen venir”, ha explicat. El coordinador de Joventut de Sant Josep, Silverio Marín ‘Guisante’, ha comentat que fins i tot hi ha llista d’espera de cara a l’any que ve amb les companyies que s’han quedat fora en aquesta edició.

Durant el festival també es projectarà cada dia “Chiquilitín un curt-metratge per consciència els boixos i boixes de què no llencin els xiclets al carrer. Marín destacat l’alt nivell de grups que han actuat a diversos festivals internacionals i que han rebut prestigiosos premis.