L’Ajuntament i Emergències acorden obrir un accés restringit al camí des Cubells

La direcció general d’Emergències i l’Ajuntament de Sant Josep habilitaran avui uns horaris d’accés restringit al camí sobre els penya-segats des Cubells, per tal que les persones que necessitin accedir a la zona puguin fer-ho, acompanyats de Policia Local o de personal d’Emergències. El camí s’obrirà de 9 a 10 hores, de 13 a 14 hores i de 19 a 20 hores, tant per entrar com per sortir. Totes les persones que entrin i surtin seran identificades. A l’entrada s’hi instal·larà també un cartell informatiu en diversos idiomes.

Aquesta ha estat una de les mesures que ha pres avui el Comitè d’urgència del Platerbal, reunit aquest matí a Sant Josep. També s’ha acordat intentar obrir un accés provisional a la platja de ses Boques, perquè els propietaris pugin entra-hi a netejar i a retirar els vehicles atrapats, en coordinació amb Emergències i la Policia. Mentrestant, es segueix treballant en la neteja del vial principal, unes feines que estan gairebé finalitzades, tot i que la via segueix estant en mal estat.

L’alcalde ha explicat que divendres tornarà a reunir-se el Comitè d’urgència per avaluar la situació. “”El Platerbal no s’ha desactivat. Feim el necessari per salvaguardar la seguretat de les persones. Ara per ara, estam intentant que sa gent pugui accedir a les seues propietats, sempre amb la nostra col·laboració”.

Per la seua banda, el director d’Emergències ha dit que el Pla d’emergències seguirà activat, com a mínim, “fins al cap de setmana per poder treure aquests 10 o 11 cotxes que hi ha avall (a ses Boques)”. Ha recordat també que la Policia vigilarà la carretera perquè ningú pugui accedir-hi sense anar acompanyat. “Hi ha un cert perill perquè no estan acabades les obres, s’ha d’apuntalar i reforçar la via”, ha dit.