Noticias

El Ple debatrà una modificació de les NNSS per prohibir els pisos turístics i restringir activitats turístiques complementàries amb música

21 febrer, 2018

L’equip de govern de l’Ajuntament presentarà al Ple Ordinari de demà una proposta de modificació puntual de les Normes Subsidiàries amb l’objectiu de prohibir el lloguer turístic als edificis plurifamiliars (pisos) i limitar les activitats complementàries dels establiments turístics. El que es pretén és aplicar criteris més restrictius en les activitats que van vinculades a una oferta musical i amb les que poden convertir-se en grans atractors de mobilitat.

L’alcalde, Josep Marí Ribas, i el segon tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Ángel Luís Guerrero, han presentat aquest matí la proposta, un any després que s’anunciés la suspensió de noves llicències urbanístiques i d’ús per determinades activitats lligades a establiments turístics. Principalment es tracta de frenar la proliferació de negocis com els coneguts beach clubs o altres formats similars que, emparant-se en una activitat turística de restaurant, per exemple, acaben tenint com a principal negoci una altra activitat.

L’alcalde ha explicat que a Sant Josep hi ha una problemàtica important derivada d’unes Normes Subsidiàries que han quedat obsoletes davant els nous models turístics i de la proliferació de negocis a l’empar de la Llei Turística que es va aprovar a la passada legislatura i que era molt permissiva. “Es tracta de posar ordre, rigor i exigència a les noves activitats que es vulguin fer a partir d’ara”, ha dit Marí Ribas.

Amb la modificació de les NNSS que es debatrà demà es planteja prohibir nous negocis que puguin ser generadors singular de mobilitat – és a dir, que puguin atraure a més de 500 persones- si no presenten un pla de mobilitat que justifiqui aparcaments, entre altres aspectes. També queden expressament prohibides les activitats musicals a l’aire lliure -excepte que siguin puntuals, com un concert-, es limita a 400 metres quadrats d’ús públic l’espai dels nous establiments de restauració a les platges i es prohibeixen aquest tipus de negocis en edificis residencials. També s’obliga a què els establiments regulats per la Llei del Joc hagin d’estar a una distància mínima de 500 metres d’un equipament docent.