Notícies

Sant Josep revalua les hores extra dels treballadors i aprova inicialment el primer Reglament de Teletreball de la institució

26 abril, 2024

Sant Josep revalua les hores extra dels treballadors i aprova inicialment el primer Reglament de Teletreball de la institució

Les retribucions extraordinàries es calcularan en relació al salari real dels treballadors municipals quan, fins ara, es corresponien a un preu fixat l’any 2017

El Reglament de Teletreball contempla, per primera vegada a l’Ajuntament les condicions jurídiques, tècniques i administratives que regulen el treball a distància

El Ple també ha aprovat el nou contracte de jardineria, que augmenta el seu pressupost gairebé un 50% i supera els 2,5 milions d’euros d’inversió en els pròxims tres anys

Sant Josep de sa Talaia, 25 d’abril de 2024

El Ple de l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha aprovat avui, per unanimitat, sengles modificacions del pacte de funcionaris i del conveni col·lectiu aplicable al personal laboral, amb l’objectiu de modificar els articles que afecten a les hores extres del personal que treballa al consistori.

Fins ara, els treballadors cobraven per hora extra una diferència molt mínima -inclús més baixa en alguns grups- en comparació al salari ordinari. “Una sèrie d’injustícies que hi havia de rectificar”, ha declarat l’alcalde de Sant Josep, Vicente Roig. “La millor manera és que el cost de les hores extra es correspongui en base al salari real. D’aquesta manera, les hores retribuïdes de manera extraordinària no es correspondran a un preu fixat l’any 2017 que el que crea a dia d’avui són injustícies”, ha desenvolupat.

Amb aquesta actualització, les hores extres tindran el valor del resultat de calcular el salari brut anual dividit pel número d’hores anuals, multiplicat pel 45%. Aquestes quantitats tindran un increment del 15% quan es tracti d’hores realitzades en horari nocturn o festiu. A més, quan concorrin ambdues circumstàncies, el complement serà un 35% superior.

Això afecta tots els treballadors dels subgrups A1 i A2, C1 i C2 i d’agrupacions professionals. Així mateix, en el cas dels agents de Policia Local aquesta modificació contempla l’equiparació dels festius nacionals a les festes nadalenques, que ja de per sí són compensades de forma extraordinària dins les festivitats.

Reglament de Teletreball

El Ple celebrat avui també ha aprovat inicialment i per unanimitat el Reglament regulador del Teletreball a l’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia. Un text que té com a objectiu establir unes condicions jurídiques, tècniques i administratives que regulin l’opció de treballar a distància com una modalitat voluntària de prestació de servei públic professional no presencial.

El text de la proposta afirma que aquest reglament afavorirà una gestió més sostenible i eficaç dels recursos disponibles i es convertirà en una mesura d’estalvi, modernització de la gestió i actuació eficient en la prestació de serveis, al mateix temps que una contribució a la conciliació de la vida laboral i familiar.

Cal recordar que el juliol de 2002 es va signar a Brussel·les l’Acord marc europeu sobre teletreball, amb l’objectiu de millorar la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com aconseguir l’equilibri necessari entre flexibilitat i seguretat. Així mateix, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va aprovar el Decret 36/2013, de 28 de juny, pel qual es regula la modalitat de prestació de serveis mitjançant teletreball a l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, on es regula la modalitat de prestació de serveis no presencial mitjançant el teletreball del personal funcionari i laboral de serveis generals que presten serveis a l’Administració de la Comunitat Autònoma.

Són només dos dels textos que legitimen aquesta modalitat que, arran de la pandèmia de COVID-19, els darrers anys ha quedat demostrada la seva efectivitat. No obstant, tal i com ha explicat l’alcalde, Vicente Roig, “a aquesta institució fins ara s’ha fet teletreball sense cap full de ruta que marqui com i en quines condicions s’ha de realitzar”. Per això, Roig ha destacat la “gran feina de debat i enteniment” a la mesa general amb els sindicats per dur aquest text a aprovació.

 

Nou contracte de jardineria

Entre altres assumptes que s’han tractat avui al Ple, ha sortit endavant, sense cap vot en contra, l’aprovació del nou contracte del servei públic de manteniment i conservació de zones verdes, parcs i jardins. Amb un import contemplat de 2.428.988,67 euros per als pròxims tres anys, el pressupost previst s’eleva gairebé un 50% respecte al contracte adjudicat l’any 2019.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Litoral, Felicia Bocú, ha destacat que al municipi de Sant Josep hi ha un total de 2.300 zones verdes on destaquen prop de 30.000 metres quadrats de praderia rústica o 3.000 metres quadrats de gespa mediterrània als quals se’ls ha de donar cobertura.

Entre altres qüestions, aquest nou contracte contempla un increment del personal que hi presta servei, que passa de sis a vuit treballadors. Així mateix, l’encarregat del servei passa d’una dedicació del 80% a una completa.

El nou contracte també preveu la incorporació de nous espais enjardinats que no estaven identificats com a públics, com és el cas dels jardins entre vials de Cala Tarida o els que hi ha a la zona de Can Raspalls i la incorporació del nou parc dinàmic de Can Burgos. A més, incorporarà una partida de 30.000 euros per a efectuar podes.

Entre les principals i més rellevants actuacions que inclou el servei trobem la revisió i neteja setmanal de zones enjardinades, el reg i manteniment dels sistemes de reg, tractaments biològics, fitosanitaris i control de plagues, tales d’elements morts i reposicions, obrres de millora i un inventari constant de les zones verdes.

Més enllà dels tres anys de duració del contracte, existeix la possibilitat d’estendre’l amb dues pròrrogues anuals fins a un màxim de cinc anys en total.