Noticias

La cultura, l’esport i la gastronomia protagonitzen l’inici de les festes de Sant Jordi

12 abril, 2017

Els actes programats per les festes de Sant Jordi arranquen aquest cap de setmana amb diverses activitats esportives, culturals i gastronòmiques. El dissabte 14 d’abril a partir de les 11 hores se celebra la Diada de Futbol Base de Sant Jordi, organitzada pel CE Unió Verdinegra Sant Jordi. A la tarda, a les 19 hores, les oficines municipals de Sant Jordi acolliran la inauguració de l’exposició de fotografia “Enfocant tradicions”, de Giuseppe Concas.

El diumenge s’ha programat a les 10 hores una caminada i visita al jaciment fenici de Sa Caleta i a la vila púnica del campament de Can Jondal, a càrrec de l’arqueòleg Ricard Marlasca, que parlarà d’Eivissa baix el domini dels púnics i dels fenicis. Aquesta activitat tendrà una durada de 2 hores i està organitzada per Ses Barsetes de Sant Jordi. Les persones interessades en inscriure’s poden fer-ho al mail sesbarsetes@gmail.com. El cap de setmana acabarà amb la representació de “Els mijorals de Don Mariano”, a càrrec del Grup de Teatre de l’Associació de Veïns des Molí, a les 20 hores al CEIP Sant Jordi.

El dilluns, que és dia festiu, la gastronomia serà la gran protagonista. El restaurant Can Tommy acollirà la “I Edició del Pizza Academy Junior”, dirigit a infants de 6 a 12 anys. Organitza Ibiza Sí Quiero i les inscripcions es poden fer al 6625939. A hora baixa, a partir de les 20.30 hores, comença el Concurs de Vi Pagès de les Festes de Sant Jordi, al bar Can Sala. Per participar-hi s’ha de dur una botella de vi d’elaboració pròpia abans de les 20 hores. Hi haurà dures categories: vi negre i vi blanc/rosat. En col.laboració amb Enotecum.

Durant tota la setmana s’han programat altres activitats dirigides tant per infants com per adults: el dimarts hi haurà un taller de papiroflèxia per a nens i nenes, el dimecres un taller de creació de Karensaunsui (jardí zen sec) i el dijous un taller juvenil de dansa del ventre.

El divendres 21 d’abril a la biblioteca de Sant Jordi s’instal·larà una paradeta de llibres gratuïts durant tot el dia. A les 18 hores, a la mateixa biblioteca, se celebrarà al Concert familiar Baby Music. A les 22 hores, els més marxosos podran ballar a la Festa Revival, amenitzada pels DJs de La Movida Petit & Vázquez.

Finalment, el dia 23 d’abril, Sant Jordi, se celebraran els actes centrals de les festes. A les 11 hores se celebra la tradicional missa i processó. A continuació, hi haurà una desfilada de carros antics, organitzada per l’Associació de Carreters de Sant Josep de sa Talaia, i amb l’actuació del Grup Folklòric de Sant Jordi de ses Salines i l’Associació Tagonache de La Gomera. A la nit, a partir de les 21 hores començarà el concert de Chris Martos. A les 22 hores els Dimonis els Mals Esperits faran un correfoc i, en acabar, actuarà el cantant Jaime Urrutia.

Podeu descarregar-vos el programa complet de les Festes de Sant Jordi a www.santjosep.org.